Πλημμύρες στη Λιβύη: Τουλάχιστον 6.000 οι νεκροί και πάνω από 30.000 οι εκτοπισμένοι

Πλημμύρες στη Λιβύη: Τουλάχιστον 6.000 οι νεκροί και πάνω από 30.000 οι εκτοπισμένοι

Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στην πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες στη Λιβύη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες έχει ανέλθει σε 6.000, ενώ χιλιάδες αγνοούνται, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης. Η ανατολική διοίκηση της Λιβύης είπε ότι 5.300 πτώματα έχουν καταμετρηθεί μόνο στη Ντέρνα μέχρι στιγμής, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί και μάλιστα να διπλασιαστεί. Η θάλασσα στη Ντέρνα «ξεβράζει συνεχώς δεκάδες πτώματα», είπε ο Χίτσεμ Τσκιουάτ, υπουργός πολιτικής αεροπορίας.

Οι αξιωματούχοι κάνουν έκκληση για διεθνή βοήθεια και έχουν προειδοποιήσει ότι η Λιβύη δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία για να αντιμετωπίσει μια τέτοιας κλίμακας καταστροφή.

Η καταιγίδα Ντάνιελ προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε δρόμους και δίκτυα τηλεπικοινωνιών την Κυριακή, με ισχυρούς ανέμους και ξαφνικές έντονες βροχοπτώσεις να καταστρέφουν την πόλη Ντέρνα.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν πολλούς δρόμους πρόσβασης προς τη Ντέρνα. Από επτά δρόμους που οδηγούν στην πόλη, μόνο δύο είναι προσβάσιμοι από το νότιο άκρο της. Γέφυρες πάνω από τον ποταμό Ντέρνα, που συνδέουν το ανατολικό και το δυτικό τμήμα της πόλης, έχουν επίσης καταρρεύσει, σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ. Η καταστροφή έχει εμποδίσει την άφιξη διεθνών ομάδων διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

Όταν την περασμένη εβδομάδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, προέβαινε στη δήλωση ότι θα ήταν καλό ο Νίκος Αναστασιάδης να διευκολύνει το κόμμα και να απέχει από τα συλλογικά όργανα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια του podcast Legal Matters και κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Χρίστου Πουργουρίδη, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν ότι εκείνη τη στιγμή άνοιγε μια συζήτηση την οποία η Πινδάρου προσπαθούσε εδώ και μήνες να κρατήσει πίσω από κλειστές πόρτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE