ΔΙΕΘΝΗ

Πλημμύρες στη Λιβύη: Τουλάχιστον 6.000 οι νεκροί και πάνω από 30.000 οι εκτοπισμένοι

Πλημμύρες στη Λιβύη: Τουλάχιστον 6.000 οι νεκροί και πάνω από 30.000 οι εκτοπισμένοι

Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στην πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες στη Λιβύη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες έχει ανέλθει σε 6.000, ενώ χιλιάδες αγνοούνται, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης. Η ανατολική διοίκηση της Λιβύης είπε ότι 5.300 πτώματα έχουν καταμετρηθεί μόνο στη Ντέρνα μέχρι στιγμής, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί και μάλιστα να διπλασιαστεί. Η θάλασσα στη Ντέρνα «ξεβράζει συνεχώς δεκάδες πτώματα», είπε ο Χίτσεμ Τσκιουάτ, υπουργός πολιτικής αεροπορίας.

Οι αξιωματούχοι κάνουν έκκληση για διεθνή βοήθεια και έχουν προειδοποιήσει ότι η Λιβύη δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία για να αντιμετωπίσει μια τέτοιας κλίμακας καταστροφή.

Η καταιγίδα Ντάνιελ προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε δρόμους και δίκτυα τηλεπικοινωνιών την Κυριακή, με ισχυρούς ανέμους και ξαφνικές έντονες βροχοπτώσεις να καταστρέφουν την πόλη Ντέρνα.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν πολλούς δρόμους πρόσβασης προς τη Ντέρνα. Από επτά δρόμους που οδηγούν στην πόλη, μόνο δύο είναι προσβάσιμοι από το νότιο άκρο της. Γέφυρες πάνω από τον ποταμό Ντέρνα, που συνδέουν το ανατολικό και το δυτικό τμήμα της πόλης, έχουν επίσης καταρρεύσει, σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ. Η καταστροφή έχει εμποδίσει την άφιξη διεθνών ομάδων διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top