ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναχωρεί για Νέα Υόρκη ο ΠτΔ - Πλούσιο το πρόγραμμα επαφών του

Αναχωρεί για Νέα Υόρκη ο ΠτΔ - Πλούσιο το πρόγραμμα επαφών του

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τις οποίες και θα προσφωνήσει στα 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναχωρεί από την Αθήνα όπου την Παρασκευή παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσης σειρά διμερών επαφών με ομολόγους του, θα παραστεί σε θεσμικές, πολυμερείς συναντήσεις των Ηνωμένων Εθνών, ενώ θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και με εκπροσώπους ενεργειακών και επενδυτικών οργανισμών.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις 18 Σεπτεμβρίου, στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου Αειφόρου Ανάπτυξης την οποία θα προλογίσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της 78ης Γενικής Συνέλευσης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια μέρα, όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο ΓΓ των ΗΕ προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών των κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση και ακολούθως θα παραστεί στην έναρξη της Γενικής Συζήτησης της Ολομέλειας της 78ης Γενικής Συνέλευσης την οποία θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, θα παραστούν στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του προς τιμή των συμμετεχόντων ηγετών στη Γενική Συνέλευση.

Στις 20 Σεπτεμβρίου (στις 4.30μμ ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια μέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 20 του μηνός θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της εταιρείας Chevron International, Clay Neff και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του AJC (Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής) , Ted Deutch.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στην Αρχιεπισκοπή.

Την επόμενη μέρα, ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με αντιπροσωπεία της εταιρείας Εrnst and Young, ενώ αργότερα θα δεχθεί αντιπροσωπεία της εταιρείας CVC Capital. Θα έχει, επίσης, συνάντηση με αντιπροσωπεία της εταιρείας EXXON.

Στις 22 Σεπτεμβρίου στις 7.10 μμ ώρα Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Τέλος, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Queens College όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή προς τιμή του, ενώ στη συνέχεια θα παραστεί και θα μιλήσει στο Εθνικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στις ΗΠΑ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου, Δώρος Βενέζης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Μητσοτάκη πριν τη συνάντηση με Ερντογάν - Στην ατζέντα και το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top