ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εναρκτήρια Σύνοδο του Υψηλού Επιπέδου Φόρουμ για την Αειφόρο Ανάπτυξη ο ΠτΔ

Στην εναρκτήρια Σύνοδο του Υψηλού Επιπέδου Φόρουμ για την Αειφόρο Ανάπτυξη ο ΠτΔ

Στην εναρκτήρια Σύνοδο του Υψηλού Επιπέδου Φόρουμ για την Αειφόρο Ανάπτυξη, θα συμμετάσχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 78ης Γενική Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά τις εργασίες του φόρουμ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παρακολουθήσει τις ομιλίες του Προέδρου της 78ης Γενικής Συνέλευσης, καθώς και του Προέδρου του ECOSOC, ενώ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Αύριο, 19 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει ο ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, στο κτήριο των ΗΕ, προς τιμή των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση,

Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει τις εργασίες της εναρκτήριας Συνόδου των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης κατά την οποία θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄ και ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ.

Αργότερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Διευθυντή του Δικτύου Αειφόρου Ανάπτυξης των ΗΕ, Δρα Τζέφρι Σακς. Τη συνάντηση θα απασχολήσουν θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής και της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βορείου Μακεδονίας κ. Στέβο Πενταρόφσκι και με την Πρόεδρο της Μολδαβίας κα Μάια Σάντου.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στη Σύνοδο των ηγετών με θέμα «Ενότητα και Αλληλεγγύη».

Τέλος, το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη θα παραστούν στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος Μπάιντεν και η σύζυγος του Δρ Τζιλ Μπάιντεν, προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top