ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Οι ανησυχίες μας για το Κυπριακό έχουν ενταθεί

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Οι ανησυχίες μας για το Κυπριακό έχουν ενταθεί

Αποτελεί επίσης χρέος να παρουσιαστεί περισσότερο διεκδικητική σε σημαντικά ζητήματα όπως αυτό του Περιουσιακού ώστε να διασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα του νόμιμου ιδιοκτήτη στην περιουσία του, και όχι να εξισώνεται με τις επιδιώξεις του παράνομου χρήστη

Παρά το επίπλαστο καλό κλίμα που επιχειρεί να διατηρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, η Τουρκοκυπριακή πλευρά καταφέρνει καθημερινά να τους διαψεύδει. Πέρα από το απαράδεκτο έγγραφο που το ψευδοκράτος κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη, το οποίο αποκάλυψε η Συμμαχία Πολιτών και το οποίο σκιαγραφεί τις απαράδεχτες Τουρκικές προθέσεις και επιδιώξεις, σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στις αναβαθμίσεις που επιχειρεί η Τουρκοκυπριακή πλευρά στις στρατιωτικές της υποδομές στα Κόκκινα. Σε μια περιοχή που κατά τα άλλα έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση.

Δυστυχώς οι ανησυχίες μας έχουν ενταθεί. Από τη μια έχουμε καθημερινά πλέον την αποκάλυψη της πραγματικής πολιτικής του  κ. Ακιντζί που μόνο καλό κλίμα δεν δημιουργεί και από την άλλη έχουμε την Κυβέρνηση Αναστασιάδη σε πλήρη αδράνεια και  με μοναδική πολιτική να κοιμίζει τους πολίτες με εύηχα συνθήματα.

Ως Συμμαχία Πολιτών αναγκαστήκαμε να αποκαλύψουμε το έγγραφο για να γνωρίσουν επιτέλους οι πολίτες την αλήθεια, για τις πραγματικές επιδιώξεις του κ. Ακιντζί και της Άγκυρας. Τώρα αποτελεί τουλάχιστον χρέος της Κυβέρνησης να αντιδράσει και να καταγγείλει την Τουρκία για τις απαράδεχτες και προκλητικές θέσεις της.

Αποτελεί επίσης χρέος να παρουσιαστεί περισσότερο διεκδικητική σε σημαντικά ζητήματα όπως αυτό του Περιουσιακού ώστε να διασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα του νόμιμου ιδιοκτήτη στην περιουσία του, και όχι να εξισώνεται με τις επιδιώξεις του παράνομου χρήστη. Ακόμη και στο σημαντικό αυτό ζήτημα, η Κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, και επιτρέπει να υφίστανται διφορούμενες απόψεις και επικίνδυνες ασάφειες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε πίστη και σεβασμό στο Σύνταγμα, το οποίο του απαγορεύει να διαπραγματεύεται την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία ενός «νέου Συνεταιριστικού κράτους από δυο Συνιστώντα Κρατίδια».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top