ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δραματική αύξηση των θανάτων λόγω ζέστης τα τελευταία καλοκαίρια

Βρετανία: Δραματική αύξηση των θανάτων λόγω ζέστης τα τελευταία καλοκαίρια

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τη θερμοκρασία τις ζεστές μέρες έχει υπερδιπλασιαστεί από το 1990 έως το 2022, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία.

Κατά μέσο όρο τριών ετών το 2022, σημειώθηκαν 2.866 θάνατοι τις πιο ζεστές μέρες – σε σύγκριση με 1.417 το 1990 – μια αύξηση 102%, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Συγκεκριμένα, υπήρξαν 4.507 θάνατοι λόγω θερμοκρασίας τις πιο ζεστές μέρες του 2022, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί.

Πρόκειται για δραματική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος – με 79,7 θανάτους λόγω ζέστης ανά 100.000 άτομα σε σύγκριση με μόλις 24,9 το 2021.

Το περασμένο καλοκαίρι σημειώθηκε παρατεταμένος καύσωνας, και περιοχές της Αγγλίας υπέστησαν ρεκόρ θερμοκρασίας στους 40°C.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι 61.000 άνθρωποι πέθαναν ως αποτέλεσμα της υπερβολικής ζέστης στην Ευρώπη μεταξύ 20 Μαΐου και 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Μεταξύ 2018 και 2022, το Λονδίνο είχε τον υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από ζεστό καιρό με 29 C (84 F) ή περισσότερο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top