ΔΙΕΘΝΗ

Την αύξηση των Ευρωβουλευτών σε 720 επικύρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Ποιες χώρες κερδίζουν έδρες

Την αύξηση των Ευρωβουλευτών σε 720 επικύρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Ποιες χώρες κερδίζουν έδρες

Σε 720 αυξάνονται και επίσημα οι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τη θητεία 2024 - 2029, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να επικυρώσει την προσθήκη 15 εδρών για σκοπούς καλύτερης εκπροσώπησης των κρατών μελών με βάση τις δημογραφικές αλλαγές.

Ειδικότερα, από δύο νέες έδρες λαμβάνουν η Ισπανία και η Γαλλία, και από μια το Βέλγιο, η Δανία,η Ιρλανδία, η Λετονία, οι Κάτω Χώρες, η Αυστρία, η Πολωνία, η Σλοβενία, η Σλοβακία και η Φινλανδία.

Βάσει των αλλαγών, οι έδρες των χωρών που επηρεάζονται διαμορφώνονται ως εξής: Βέλγιο - 22 έδρες, Δανία - 15 έδρες, Ιρλανδία - 14 έδρες, Ισπανία - 61 έδρες, Γαλλία - 81 έδρες, Λετονία - 9 έδρες, Κάτω Χώρες - 31 έδρες, Αυστρία - 20 έδρες, Πολωνία - 53 έδρες, Φινλανδία - 15 έδρες, Σλοβενία - 9 έδρες και Σλοβακία - 15 έδρες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η γραμματεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοινώνει την απόφαση αφού έλαβε υπόψη το κατά πόσο η αύξηση των εδρών επηρεάζει αρνητικά τον γενικό προϋπολογισμό της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αριθμός των εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 750, εξαιρουμένου του ή της Προέδρου. Η εκπροσώπηση σε έδρες ορίζεται βάσει της φθίνουσας αναλογικότητας, με χαμηλότερη δυνατή εκπροσώπηση για κάθε κράτος μέλος τις έξι έδρες, και υψηλότερη δυνατή τις 96 έδρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top