ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία απάντηση μέχρι στιγμής στον ΓΓ ΟΗΕ από Τατάρ για απεσταλμένο

Καμία απάντηση μέχρι στιγμής στον ΓΓ ΟΗΕ από Τατάρ για απεσταλμένο

Δεν φαίνεται να υπήρξε κάποια απάντηση μέχρι στιγμής από τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ προς τον ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε σχέση με το θέμα του διορισμού απεσταλμένου του για το Κυπριακό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Ο κ. Τατάρ, είχε συναντηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου με τον κ. Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη και του ανέφερε πως θα επανερχόταν για την απάντηση του στο θέμα του διορισμού απεσταλμένου εντός των επομένων ημερών, αφού διαβουλευόταν με την Τουρκία, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει δώσει την απάντησή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρξαν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, δεν έφερε ένσταση για τον διορισμό απεσταλμένου των ΗΕ κατά τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του διεθνούς οργανισμού επίσης το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Η Λευκωσία εδώ και καιρό επαναλαμβάνει τη βούληση και την ετοιμότητά της για διορισμό απεσταλμένου για το Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν σε μια προσπάθεια για προετοιμασία του εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε την Κυριακή στο διάγγελμά του για την επέτειο της ανακήρυξης της κυπριακής ανεξαρτησίας πως αναμένει ότι η εκφρασθείσα ετοιμότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για διορισμό απεσταλμένου που θα διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, θα γίνει πράξη, με την αποδοχή της πρότασης και από μέρους της τουρκικής πλευράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μοναχών Ησαΐα και Τιμόθεου, σχετικά με την υπόθεση της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι καταθέσεις έγιναν ομαλά, είπε στο ΚΥΠΕ ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top