ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ στη Γαλλία: Οι μαρτυρίες πριν την εξαφάνιση της 15χρονης Lina και το «μπλε αυτοκίνητο» – Τι ερευνούν οι Αρχές

Θρίλερ στη Γαλλία: Οι μαρτυρίες πριν την εξαφάνιση της 15χρονης Lina και το «μπλε αυτοκίνητο» – Τι ερευνούν οι Αρχές

Κορυφώνεται η αγωνία στη Γαλλία για την 15χρονη Lina που εξαφανίστηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου ενώ πήγαινε να συναντήσει τον φίλο της στο Στρασβούργο.

Η 15χρονη περπατούσε προς τον σταθμό Saint-Blaise-la-Roche, τρία χιλιόμετρα μακρία από το σπίτι της, για να προλάβει το τρένο, για να συναντήσει τον φίλο της στο Στρασβούργο.

Δύο μάρτυρες λένε ότι την είδαν να περπατάει στον κεντρικό δρόμο γύρω στις 11.15 π.μ.. Λίγα λεπτά αργότερα, το κινητό της τηλέφωνο έκλεισε και δεν άνοιξε έκτοτε ποτέ. Ένας τρίτος μάρτυρας, ισχυρίζεται ότι την είδε αργά το πρωί του Σαββάτου σε «ένα μπλε αυτοκίνητο» που οδηγούσε ένας άνδρας αναφέρει η La Voix du Nord.

Μέσω του δικηγόρου της η μητέρα έκανε έκκληση να μη μεταδίδονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και όλοι να αφήσουν την έρευνα να πάρει τον δρόμο της.

Ο πρώην δήμαρχος της Plaine, Jean-Marc Chiron, δήλωσε στο BFMTV και σε συνέντευξή του στο «Nouveau Détective» ότι είχε δει την έφηβη λίγο πριν εξαφανιστεί, να περπατάει προς τον σταθμό Saint-Blaise-la-Roche: «Την προσπέρασα, περπατούσε στην άκρη του δρόμου. Βρισκόμουν σε ένα εργοτάξιο πριν πάω σπίτι για να πάρω κάτι. Την είδα να περπατά κατά μήκος του πεζοδρομίου, με το τηλέφωνο στο χέρι, σαν να έβγαζε selfie (…) Θα έλεγα ότι περπατούσε πολύ γρήγορα», λέει ο πρώην δήμαρχος.

Η 15χρονη Lina εξαφανίστηκε λίγο αργότερα. Όταν ο δήμαρχος επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα, δεν την ξαναείδε.

Το «μπλε αυτοκίνητο» – Τι υποστηρίζει φίλη της

Η κολλητή φίλη της Lina εκμυστηρεύτηκε ότι «πρέπει να την πήρε ένα αυτοκίνητο (…) κάποιος γνωστός της. Δεν θα έμπαινε στο αυτοκίνητο ενός αγνώστου, ακόμα κι αν αυτός προσφερόταν να την πάει μέχρι το Στρασβούργο».

Από την Κυριακή, η έρευνα για την Lina έλαβε και ποινική διάσταση καθώς ξεκίνησε και δικαστική έρευνα κατά του άγνωστου απαγωγέα για «απαγωγή και παράνομο εγκλεισμό που δεν ακολουθείται από οικειοθελή απελευθέρωση για περισσότερες από επτά ημέρες».

Για περισσότερο από δυο εβδομάδα τώρα στη Γαλλία, δεν έχει ακουστεί κάτι παρά το alert για την εξαφάνισή της που εκδόθηκε την επόμενη ημέρα και τις εντατικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν.

Το Σάββατο, η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε επίσης τη μαρτυρία ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού και του πατέρα της, που ζουν επίσης στο Plaine, η οποία φάνηκε να υποστηρίζει το ανεπιβεβαίωτο σενάριο ενός οχήματος στο οποίο η Lina μπορεί να μπήκε οικειοθελώς, όχι.

Η έκκληση της μητέρας της

Μέσω του δικηγόρου της η μητέρα έκανε έκκληση να μη μεταδίδονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και όλοι να αφήσουν την έρευνα να πάρει τον δρόμο της.

«Δεν επιθυμεί πλέον να έρχεται σε επαφή με τον Τύπο και δεν θα δίνει πλέον συνεντεύξεις, ούτε στην τηλεόραση ούτε σε εφημερίδες. Ζητά να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς της, δεδομένης της θλίψης που προκάλεσε η εξαφάνιση της Lina», εξηγεί ο δικηγόρος της.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top