ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εορταστική εκδήλωση για τα 15 χρόνια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network

Εορταστική εκδήλωση για τα 15 χρόνια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network

Με αφορμή την 15η επέτειο από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network (ΕΕΝ) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΕΕΝ Κύπρου πραγματοποίησε στις 10 Οκτωβρίου 2023, εορταστική εκδήλωση η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας πέραν των 100 ατόμων, από το χώρο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, και εκπροσώπων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα της Κύπρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς, από την εκπρόσωπο του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κα. Μαρία Χαβιαρά Πασσάδη και τον κο. Crispin Waymouth από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολούθησε, η παρουσίαση του αξιόλογου έργου που επιτελεί το ΕΕΝ Κύπρου αυτά τα 15 χρόνια από την Συντονίστρια του, κα. Στάλω Δημοσθένους, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των κυπριακών επιχειρήσεων, τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης, και τη διασύνδεση τους με ξένες εταιρείες για ανάπτυξη συνεργασιών και επέκταση σε διεθνείς αγορές.

Παράλληλα προβλήθηκε η στενή συνεργασία του ΕΕΝ Κύπρου με άλλους φορείς του οικοσυστήματος στην παροχή έγκυρης και ποιοτικής πληροφόρησης και εξυπηρέτησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικότερα στην επίτευξη των στόχων του Δικτύου ΕΕΝ.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή τεσσάρων εταιρειών, “Efevre ltd.”, “Humeral Technologies”, “Gen Meal Ltd.” και “Taroll Trading Ltd.” οι οποίες μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία τους από τις υπηρεσίες του ΕΕΝ Κύπρου και τον τρόπο που αυτές συνέβαλαν με επιτυχία στην περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε παρουσιάσεις από πέντε εξαίρετους ομιλητές για τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα τους έναντι των διαφόρων προκλήσεων και μελλοντικών κρίσεων.

Αναλυτικά:

- «Συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο, ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς», κος.Crispin Waymouth, Αναπληρωτής Προϊστάμενος στη DG GROW, Unit D, Industrial Forum, Clusters & Alliances

- «Επένδυση σε σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα για προστασία και αξιοποίηση δεδομένων», Καθηγητής Χρίστος Παναγιώτου, Αναπληρωτής, Διευθυντής Κέντρου Αριστείας ΚΟΙΟΣ, Καθηγητής Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κύπρου

- «Μηχανισμός Ελέγχου και παρακολούθησης κόστους», Ανδρέας Αγγελή, Εκπαιδευτής και Σύμβουλος, Partner PS, Σύνδεσμος ΣΕΣΕΚ

- «Στρατηγική Ανάπτυξης και Διαχείρισης Καινοτομίας: από τον σχεδιασμό στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών», Δημήτρης Φωτίου, Σύμβουλος Στρατηγικής Προϊόντων και συνιδρυτής, Simlead Ltd

- «Χρηματοδότηση για πράσινη μετάβαση», Πάνος Χούτρης, Senior Manager, Climate Change and Sustainability Services (CCaSS), EY Κύπρου

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση των παρευρισκόμενων οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές και να γνωριστούν με άλλους επαγγελματίες του χώρου.

Το Δίκτυο ΕΕΝ Κύπρου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προωθεί την επιχειρηματικότητα και τη διεθνοποίηση των Κυπριακών επιχειρήσεων, και η εορταστική εκδήλωση για την 15η επέτειό του θα αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες του Δικτύου Enterprise Europe Network και τις μελλοντικές εκδηλώσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eencyprus.org.cy/.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top