ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ ζητούν με επιστολή στον ΓΓ τ/κ οργανώσεις

Ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ ζητούν με επιστολή στον ΓΓ τ/κ οργανώσεις

Η τουρκοκυπριακή πλατφόρμα «Αυτή η Χώρα είναι Δική Μας» απέστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας από τον ΟΗΕ να παίξει ενεργό ρόλο στη διαδικασία λύσης και να προχωρήσει στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων,

"Η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό είναι μια ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος, σε πλήρη συμμόρφωση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ», αναφέρει η πλατφόρμα στην επιστολή της.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο κτίριο της τ/κ συντεχνίας δασκάλων (KTÖS), η Τουρκοκύπρια συνδικαλίστρια Σελμά Εϊλέμ τόνισε τη σημασία της λύσης και της ειρήνης στην Κύπρο.

Η επιστολή περιλαμβάνει πληροφορίες για την πλατφόρμα και το κοινό της όραμα για μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία στη βάση της αρχής της πολιτικής ισότητας.

Αναφέρεται επίσης τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές προκλήσεις παγκοσμίως, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ΟΗΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης στις εστίες έντασης.

«Εμείς, ως οργανώσεις, ανησυχούμε βαθιά για το μέλλον της χώρας μας και ζητάμε από τον ΟΗΕ να παίξει ενεργό ρόλο στη διαδικασία λύσης», αναφέρεται στην επιστολή, τονίζοντας την ανάγκη «για έναν ολοκληρωμένο προσανατολισμό (των Τ/κ) προς την ΕΕ».

Η επιστολή καταλήγει με το αίτημα για τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας την ανάγκη για μια προσεκτικά προετοιμασμένη και στοχοθετημένη προσέγγιση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top