ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χρυσές» δουλειές: Τα επαγγέλματα με τους καλύτερους μισθούς στην Κύπρο - Πόσα πληρώνουν

«Χρυσές» δουλειές: Τα επαγγέλματα με τους καλύτερους μισθούς στην Κύπρο - Πόσα πληρώνουν

Επαγγέλματα που «χρυσοπληρώνουν» υπάρχουν στην αγορά εργασίας της Κύπρου, την στιγμή που οι μισθοί για μεγάλη μερίδα ατόμων δεν αρκούν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Με αφορμή την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην αγορά εργασίας, το ThemaOnline διεξήγαγε έρευνα αναφορικά με τα επαγγέλματα που παρέχουν τους καλύτερους μισθούς στην Κύπρο.

Οι κλάδοι με τους καλύτερους μισθούς

Σύμφωνα με στοιχεία από την Στατιστική Υπηρεσία, τον καλύτερο μέσο μισθό στην Κύπρο το 2022 έχει ο κλάδος χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων με €4.011 μηνιαία.

Μετά ακολουθούν ο κλάδος της ενημέρωσης και επικοινωνίας με μέσο μισθό €3.406 μηνιαία, ο κλάδος της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού με €3.171, ο κλάδος των ορυχείων και μεταλλείων με €2.957 και η Δημόσια Διοίκηση και άμυνα - υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση με €2.960.

Παράλληλα, καλό μισθό καταγράφουν οι επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες με €2.635 μηνιαία και ο κλάδος της μεταφοράς και αποθήκευσης με €2.511.

Τα επαγγέλματα και οι δραστηριότητες με τους καλύτερους μισθούς

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον ψηλότερο μέσο μισθό για το 2022 έχουν οι υποστηρικτικές δραστηριότητες εξόρυξης με €7.610 μηνιαία.

Μετέπειτα ακολουθούν η άντληση αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου με μισθό €5.192, οι δραστηριότητες συναφείς προς τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τις ασφαλιστικές δραστηριότητες με €4.504, η παραγωγή οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου €4.340, οι δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας με €4.229, οι δραστηριότητες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με εξαίρεση τις ασφαλιστικές δραστηριότητες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία με €3.988 και οι δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχή συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες με €3.687.

Καλό μισθό έχουν επίσης οι εκδοτικές δραστηριότητες με €3.503 μέσο μισθό μηνιαία, οι δραστηριότητες κεντρικών γραφείων, δραστηριότητες παροχής συμβουλών διαχείρισης με €3.243, η Κυβέρνηση με €3.067, οι αεροπορικές μεταφορές με €2.979, η διαφήμιση και έρευνα αγοράς με €2.973, η αποθήκευση και υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες με €2.975, οι διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις με €2.914 και οι τηλεπικοινωνίες με €2.911.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top