ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χρυσές» δουλειές: Τα επαγγέλματα με τους καλύτερους μισθούς στην Κύπρο - Πόσα πληρώνουν

«Χρυσές» δουλειές: Τα επαγγέλματα με τους καλύτερους μισθούς στην Κύπρο - Πόσα πληρώνουν

Επαγγέλματα που «χρυσοπληρώνουν» υπάρχουν στην αγορά εργασίας της Κύπρου, την στιγμή που οι μισθοί για μεγάλη μερίδα ατόμων δεν αρκούν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Με αφορμή την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην αγορά εργασίας, το ThemaOnline διεξήγαγε έρευνα αναφορικά με τα επαγγέλματα που παρέχουν τους καλύτερους μισθούς στην Κύπρο.

Οι κλάδοι με τους καλύτερους μισθούς

Σύμφωνα με στοιχεία από την Στατιστική Υπηρεσία, τον καλύτερο μέσο μισθό στην Κύπρο το 2022 έχει ο κλάδος χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων με €4.011 μηνιαία.

Μετά ακολουθούν ο κλάδος της ενημέρωσης και επικοινωνίας με μέσο μισθό €3.406 μηνιαία, ο κλάδος της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού με €3.171, ο κλάδος των ορυχείων και μεταλλείων με €2.957 και η Δημόσια Διοίκηση και άμυνα - υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση με €2.960.

Παράλληλα, καλό μισθό καταγράφουν οι επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες με €2.635 μηνιαία και ο κλάδος της μεταφοράς και αποθήκευσης με €2.511.

Τα επαγγέλματα και οι δραστηριότητες με τους καλύτερους μισθούς

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον ψηλότερο μέσο μισθό για το 2022 έχουν οι υποστηρικτικές δραστηριότητες εξόρυξης με €7.610 μηνιαία.

Μετέπειτα ακολουθούν η άντληση αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου με μισθό €5.192, οι δραστηριότητες συναφείς προς τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τις ασφαλιστικές δραστηριότητες με €4.504, η παραγωγή οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου €4.340, οι δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας με €4.229, οι δραστηριότητες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με εξαίρεση τις ασφαλιστικές δραστηριότητες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία με €3.988 και οι δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχή συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες με €3.687.

Καλό μισθό έχουν επίσης οι εκδοτικές δραστηριότητες με €3.503 μέσο μισθό μηνιαία, οι δραστηριότητες κεντρικών γραφείων, δραστηριότητες παροχής συμβουλών διαχείρισης με €3.243, η Κυβέρνηση με €3.067, οι αεροπορικές μεταφορές με €2.979, η διαφήμιση και έρευνα αγοράς με €2.973, η αποθήκευση και υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες με €2.975, οι διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις με €2.914 και οι τηλεπικοινωνίες με €2.911.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top