ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται, δεν καταρρέει

UBS: Η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται, δεν καταρρέει

Oι επενδυτές παγκοσμίως πρέπει να εξετάσουν τις ενδείξεις για το σύνολο της οικονομίας της Κίνας αντί να αντιδρούν υπερβολικά στα ασθενή μεταποιητικά στοιχεία, δηλώνει η επικεφαλής οικονομολόγος της UBS για την Κίνα, Donna Kwok.

"Περιμένουμε να δούμε μια επιβράδυνση", δήλωσε σε σημερινή της συνέντευξη. "Οι αγορές αναμένουν την απότομη πτώση, η οποία δεν έρχεται. Το κλίμα στην αγορά έχει επηρεαστεί από την μεταβλητότητα στο χρηματιστήριο".

Η μεταποιητική δραστηριότητα, ενώ πραγματικά επιβραδύνεται, είναι απλώς ένα μέρος της εικόνας, δηλώνει. Ο κλάδος των υπηρεσιών αυξάνεται και τώρα αποτελεί το ήμισυ της κινεζικής οικονομίας, όπως γίνεται φανερό από την αύξηση των πωλήσεων αγαθών λιανικής, την αύξηση των τουριστικών εσόδων και την ισχυρή ανάπτυξη των μισθών και των εσόδων, ενώ η βιομηχανική παραγωγή και οι κατασκευές υποχωρούν.

Οι κινεζικές κυβερνητικές πολιτικές δουλεύουν επίσης βραχυπρόθεσμα για την τόνωση των επενδύσεων για υποδομές, καθώς η ανάπτυξη του real estate και των βιομηχανικών επενδύσεων υποχωρεί, δηλώνει.

Προσθέτει ακόμη ότι η συνολική οικονομική ανάπτυξη της Κίνας δεν θα είχε διατηρηθεί προς τα πάνω, εάν δεν υπήρχαν αυτές οι πολιτικές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top