ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λοϊζίδης: Μέλος της ΑΑΔΙΠΑ είναι στενός συγγενής με άτομο του οργανωμένου εγκλήματος - Γνωστή από πέρσι η καταγγελία ωστόσο δηλώνουν… άγνοια

Λοϊζίδης: Μέλος της ΑΑΔΙΠΑ είναι στενός συγγενής με άτομο του οργανωμένου εγκλήματος - Γνωστή από πέρσι η καταγγελία ωστόσο δηλώνουν… άγνοια

Σε σοβαρή καταγγελία εναντίον μέλους της Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων και Ισχυρισμών κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) είχε προχωρήσει την Τετάρτη (18/10/2023) ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης, κατά την διάρκεια της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.

Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα κατήγγειλε ο κ. Λοϊζίδης, μέλος της ΑΑΔΙΠΑ, το οποίο λαμβάνει αποφάσεις για ποινικές ή πειθαρχικές εισηγήσεις προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, έχει στενή συγγένεια πρώτου βαθμού με άτομο του οργανωμένου εγκλήματος με καταδίκες και συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ωστόσο η καταγγελία αυτή δεν αποτελεί νέα είδηση, αφού η Ισότητα την έχει αναδείξει και στο παρελθόν, χωρίς όμως να έχει διερευνηθεί.

Γνωστή από το 2022 η καταγγελία

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε ότι η συντεχνία, για την συγκεκριμένη καταγγελία, είχε ενημερώσει κα στείλει ανακοίνωση προς την ΑΑΔΙΠΑ στις 21 Σεπτεμβρίου του 2022.

Στο τέταρτο σημείο της ανακοίνωσης, όπως τόνισε ο κ. Λοϊζίδης, αναφερόταν ότι «υπάρχει ποινικός ανακριτής εντός της ΑΑΔΙΠΑ, όπου συγκεκριμένος συγγενής του Α’ Βαθμού, είχε συλληφθεί πριν περίπου ένα χρόνο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και ακόμη δεν ενημέρωσε γραπτώς τον Γενικό Εισαγγελέα για την σύγκρουση συμφερόντων που έχει να ανακρίνει αστυνομικούς. Πως μπορεί να είναι αμερόληπτος; Γιατί αποκρύβεται αυτό το γεγονός από την ΑΔΙΠΑ;».

Στην συνέχεια η ΑΑΔΙΠΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την 1η Οκτωβρίου του 2022, απάντησε, χωρίς να αναφερθεί σε υποθέσεις, για «αβάσιμα και απαράδεκτα» γεγονότα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν «προτίθεται να εμπλακεί σε διάλογο με το ίδιο ύφος, όταν μάλιστα αυτό γίνεται στη βάση εντελώς ατεκμηρίωτων επιχειρημάτων».

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, η καταγγελία δεν φαίνεται να έχει διερευνηθεί περαιτέρω.

«Πήγα προχθές (18/10/2023) στην Επιτροπή Θεσμών και έκανα καταγγελία ωστόσο δεν αποκάλυψαν τις ανακοινώσεις του 2022. Έβγαλε χθες (19/10/2023) ανακοίνωση η ΑΑΔΙΠΑ στην οποία λέει ότι ουδέποτε τέθηκε υπόψιν της επιτροπής ένας τέτοιος ισχυρισμός ή καταγγελία για να την εξετάσει ή/και να πράξει τα δέοντα», εξήγησε ο κ. Λοϊζίδης.

Επιπλέον, στην χθεσινή ανακοίνωση της ΑΑΔΙΠΑ, αναφέρεται ότι «οι Αστυνομικές Αρχές ουδέποτε έχουν πληροφορήσει ή ενημερώσει την ΑΑΔΙΠΑ σε σχέση με οποιαδήποτε ισχυριζόμενη εγκληματική συμπεριφορά προσώπου, το οποίο είχε συγγένεια με οποιοδήποτε μέλος της ΑΑΔΙΠΑ».

«Η Αστυνομία γιατί να τους ενημερώσει όμως αφού πολίτη αφορά; Είχαν ενημερωθεί και με την επιστολή μας από το 2022», πρόσθεσε ο κ. Λοϊζίδης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ΑΑΔΙΠΑ στην χθεσινή της ανακοίνωση, «οποιοσδήποτε ισχυρίζεται, ότι κατέχει στοιχεία σε σχέση με ενδεχόμενη σύγκρουση συμφέροντος κατά την άσκηση καθηκόντων μέλους της ΑΑΔΙΠΑ ή ακόμα προβαίνει στη σοβαρή κατηγορία ή θέση ότι οποιοδήποτε μέλος της Αρχής πιθανόν να μην διαθέτει ή να έχει απωλέσει τα προσόντα που ο νόμος απαιτεί για το διορισμό του στην ΑΑΔΙΠΑ, όφειλε και οφείλει να προβάλει τους ισχυρισμούς του μαζί με τα στοιχεία που κατέχει, ενώπιον του Οργάνου που έχει την αρμοδιότητα για διορισμό και ανάκληση του διορισμού των μελών της Αρχής».

Αναφορικά με αυτό το σημείο, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι το αρμόδιο Όργανο είναι το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο η Ισότητα έστειλε τα στοιχεία.

«Περιμένουμε την παύση των εμπλεκόμενων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν δεν τους παύσει ο Πρόεδρος, εμείς είμαστε κάθετοι σαν συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ και θα ενημερωθεί η GRECO. Θα ζητήσουμε να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για ασυμβίβαστο και σύγκρουση συμφερόντων και να ανοιχθούν όλοι οι φάκελοι όσων κατήγγειλαν Αστυνομικούς τα τελευταία 10 χρόνια στην ΑΑΔΙΠΑ, ώστε να αναδειχθεί το ποινικό μητρώο τους αλλά και οι σχέσεις τους με το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο», είπε καταληκτικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top