ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύκλος συναντήσεων ΔΗΣΥ με τουρκοκυπριακά κόμματα - «Είδε» το ΤDP η Αννίτα - Δείτε εικόνες

Κύκλος συναντήσεων ΔΗΣΥ με τουρκοκυπριακά κόμματα - «Είδε» το ΤDP η Αννίτα - Δείτε εικόνες

Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υποδέχτηκε σήμερα η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου την ηγεσία και στελέχη του τουρκοκυπριακού κόμματος Communal Democracy Party (ΤDP) δίνοντας συνέχεια στον κύκλο συναντήσεων με τουρκοκυπριακά κόμματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, την κ. Αννίτα Δημητρίου πλαισίωσαν στη συνάντηση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Τορναρίτης, οι Αντιπρόεδροι κ. Σάβια Ορφανίδου, κ. Μάριος Πελεκάνος και ο κ. Γιώργος Κάρουλλας, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου κ. Ξένια Κωνσταντίνου και το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου κ. Χαράλαμπος Σταυρίδης.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Δημητρίου δήλωσε τα εξής:

«We want more than anything else the reunification of our common homeland. Cyprus can and should become a hub of peace, security, and stability in the volatile Eastern Mediterranean region.

Αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές, που συντελούνται τεκτονικές αλλαγές γύρω μας, στο ταραχώδες γεωπολιτικό σκηνικό, η επίλυση του κυπριακού ζητήματος είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική. Οι συγκλίσεις υπάρχουν και μέσα από τον πολιτικό διάλογο και τη διπλωματία, πρέπει να κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση για το καλό του τόπου, για το καλό ολόκληρου του λαού της Κύπρου.

 Με την αρχηγό του Τουρκοκυπριακού κόμματος Communal Democracy Party, TDP, Mina Atli, συμφωνούμε ότι πρέπει να εντείνουμε τώρα περισσότερο από ποτέ τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα χωρίς κατοχικά στρατεύματα.

 Αναμένουμε τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και ευελπιστούμε να συμβάλει καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση.

 Θέλουμε όσο τίποτα άλλο την επανένωση της πατρίδας μας. Η Κύπρος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κόμβο ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top