ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κραυγή αγωνίας για τον μικρό Άγγελο στο «Τ» – «Ήθελαν να δείχνει άρρωστος… αν δεν ήταν το κονδύλι από την Ευρώπη θα ήταν σπίτι μου»

Κραυγή αγωνίας για τον μικρό Άγγελο στο «Τ» – «Ήθελαν να δείχνει άρρωστος… αν δεν ήταν το κονδύλι από την Ευρώπη θα ήταν σπίτι μου»

Κραυγή αγωνίας από την κυρία Χρύσω Σάββα στο ThemaOnline, η οποία κάνει ένα τεράστιο αγώνα για να μπορέσει να υιοθετήσει τον μικρό Άγγελο, ο οποίος ήταν «ξεχασμένος» στο Μακάρειο Νοσοκομείο και να του δώσει ένα σπίτι και μια αγκαλιά.

Εξακολουθεί να μην βρίσκει ανταπόκριση η υπόθεση του Άγγελου, ο οποίος διαμένει και μεγαλώνει σε στέγη στη Λευκωσία, ενώ μέχρι τα 3,5 του χρόνια ζούσε στις κλίνες της εντατικής του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Ο Άγγελος γεννήθηκε το 2014 μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του και εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο γιατί όπως οι ίδιοι είχανε πει ήταν άρρωστος και δεν μπορούσαν να τον μεγαλώσουν, έτσι πήραν μόνο το ένα μωρό.

Ο Άγγελος εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του, επειδή πάσχει από το σύνδρομο συγγενούς κεντρικού υποαερισμού. Το 2016 είχε δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, η οποία, όμως, αποδείχθηκε ακατάλληλη για να τον φροντίσει, αφού υπέστη κακοποίηση και έτσι το παιδάκι εξακολουθούσε να διαμένει στο Νοσοκομείο.

Ο Άγγελος τόσα χρόνια μετά, έφτασε στην ηλικία των 9,5 ετών να μην έχει ακόμη ένα σπίτι, μια ζεστή αγκαλιά.

Το θέμα φέρνει ξανά στη δημοσιότητα η κυρία Χρύσω Σάββα, η γυναίκα που προσπαθεί εδώ και χρόνια να υιοθετήσει τον Άγγελο και να του προσφέρει όλα όσα έχει ανάγκη με κυριότερο την αγάπη και τη στοργή.

Η ιστορία του μικρού Άγγελου συγκλονίζει, αφού σύμφωνα με δηλώσεις της στο ThemaOnline, «ο Άγγελος τώρα είναι 9,5 ετών και μεταφέρθηκε σε στέγη στο Στρόβολο. Εμείς ενδιαφερθήκαμε από την πρώτη στιγμή να τον υιοθετήσουμε, δεν μας ενδιέφερε ποτέ η αναδοχή, όμως η λειτουργός μας είπε ότι λόγω της διαδικασίας, ξεκινάς ως ανάδοχος».

Ερωτηθείς αν η κατάσταση του μικρού Άγγελου επιβάλλει νοσηλεία, η κυρία Σάββα απάντησε πώς όχι, προσθέτοντας ότι «όταν μίλησα με τον Διευθυντή του Μακαρείου, ο γιατρός μου είπε ότι ο Άγγελος δεν είναι άρρωστος και ότι γεννήθηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο. Ούτε διανοητικό πρόβλημα έχει ούτε κινητικό, απλά την ώρα που θα κοιμηθεί πρέπει να του βάζουν οξυγόνο»

«Κάναμε όλες τις διαδικασίες και πηγαίναμε και στο ψυχολόγο του Hope for children. Έκανα την αίτηση Νοέμβριο του 2021 και η αξιολόγηση είχε διάρκεια 9 μήνες. Τον Μάιο του 2022 επειδή ακόμη δεν είχα κάποια απάντηση και δεν μου απαντούσαν ούτε τα τηλέφωνα στο γραφείο Ευημερίας, μίλησα με το Υφυπουργείο Πρόνοιας και τον Ιούνιο του 2022 μας έδωσαν μέρες και ώρες να μπορούμε να πηγαίνουμε να τον βλέπουμε. Δύο ώρες την Τετάρτη και τρεις την Κυριακή σε ένα συγκεκριμένο παιχνιδότοπο στη Λευκωσία. Μας απαγόρευαν όμως να τον παίρνουμε οπουδήποτε αλλού», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων η κυρία Σάββα, εξήγησε πώς στην πορεία όμως ανακάλυψαν το πρόβλημα και τι πραγματικά συνέβαινε.

«Το πρόβλημα το ανακαλύψαμε στην πορεία. Ο Άγγελος έχει ένα μεγάλο κονδύλι από την Ευρώπη λόγω του σπάνιου συνδρόμου του, συν τα άλλα ότι θεωρείται ότι είναι μωρό με αναπηρία και ορφανό και είναι υπό την κηδεμονία του Προέδρου της Δημοκρατίας», εξήγησε.

«Ξεκίνησα ένα μεγάλο αγώνα, χτυπούσα πόρτες, πήγα στο Προεδρικό, στα κόμματα και αποποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια από το Κράτος. Τους είπα δώστε μου τον με τα ρούχα που φορεί»

«Ήθελαν να δείχνει άρρωστος, να μείνει ακοινώνητος, «τρώνε» πολλοί από αυτή την υπόθεση», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, η κυρία Σάββα επισήμανε ότι αυτό που ζητούν είναι ο μικρός Άγγελος να φύγει από τη στέγη στην οποία διαμένει και να μπορούν να τον πάρουν σπίτι.

«Μέχρι να τελειώσει η υπόθεση της υιοθεσίας, για την οποία θα πάω πλέον δικαστικά, θέλω να μπορέσει το μωρό να φύγει από εκεί μέσα να έρθει σπίτι του. Αν το πάρουμε από θέμα νομοθεσίας, ο Άγγελος θα έπρεπε να είναι ήδη σπίτι μου. Αν δεν ήταν το κονδύλι θα ήταν σπίτι μου. Αυτό που ζητούμε είναι να φύγει άμεσα», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top