ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενώπιον των κοινωνικών εταίρων η πρόταση της Κυβέρνησης για το πέναλτι 12% στις συντάξεις – Βασικό κριτήριο τα χρόνια εργασίας

Ενώπιον των κοινωνικών εταίρων η πρόταση της Κυβέρνησης για το πέναλτι 12% στις συντάξεις – Βασικό κριτήριο τα χρόνια εργασίας

Ενώπιον των κοινωνικών εταίρων θα τεθεί σήμερα Παρασκευή (27/10), στις 9.00 π.μ., η πρόταση της Κυβέρνησης που αφορά το πέναλτι του 12% στις συντάξεις όσων αποχωρούν στα 63 έτη αντί στο 65ο έτος της ηλικίας τους.

Όπως πληροφορείται το ThemaOnline, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ρύθμιση να καλύψει όλους όσοι έχουν αφυπηρετήσει τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά και την αλλαγή του ορίου συνταξιοδότησης, καθώς και όλους όσοι θα συνταξιοδοτηθούν από δω και πέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ρύθμιση δεν θα αποκαθιστά σε καμία περίπτωση όλους όσοι αφυπηρετούν στο 63ο έτος αντί στο 65ο έτος, αφού, όπως πολλάκις έχει διαμηνύσει ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θέλει και δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι, βασικό κριτήριο για τη ρύθμιση θα αποτελέσουν τα χρόνια υπηρεσίας και συνεισφοράς των εργαζομένων στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κι όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας το χρονικό διάστημα «κλειδώνει» γύρω ή κοντά στα 40 έτη.

Σημειώνεται πως, η σημερινή συζήτηση στο Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα αποτελέσει την αρχή, αφού ο Υπουργός Εργασίας θα ακούσει και θα καταγράψει τις απόψεις των κοινωνικών εταίρων, τις οποίες και θα επεξεργαστεί στη συνέχεια, ενώ αναμένεται ότι θα καθοριστεί και νέα συνάντηση εντός Νοεμβρίου.

Αρμόδια πηγή με την οποία επικοινώνησε το «Τ» τόνισε στην ιστοσελίδα μας ότι «η Κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα το συντομότερο δυνατόν και προωθηθεί μία αλλαγή που θα επωφελήσει τον κόσμο, χωρίς την ίδια ώρα να θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και χωρίς βεβαίως να απαιτείται η αύξηση των εισφορών στο Ταμείο».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η ίδια πηγή ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση θα είναι περιορισμένης έκτασης και δεν θα καλύπτει τους πάντες, καθώς από αυτήν αναμένεται να επωφεληθεί γύρω στο 25% των συνταξιούχων που έλαβαν ή και θα λάβουν στο μέλλον πρόωρη σύνταξη στα 63 τους χρόνια.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top