ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διχόνοιες και προσωπικές ατζέντες φέρνουν την διάσπαση σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ

Διχόνοιες και προσωπικές ατζέντες φέρνουν την διάσπαση σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ

Τα κόμματα του κεντρώου χώρου αντιμετωπίζουν σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα λόγω και της αλλαγής στάσης τους στο Κυπριακό.

Με την ανάληψη των καθηκόντων τους οι νέες ηγεσίες τόσο του ΔΗΚΟ, όσο και της ΕΔΕΚ, προσπάθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αφήσουν στον πολιτικό χάρτη το δικό τους στίγμα.

Από την μια, ο Νικόλας Παπαδόπουλος πέρασε στην αντιπολίτευση πυροβολώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το Κυπριακό, ενώ από την άλλη ο Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε ακόμη ένα βήμα παραπέρα, αποκηρύσσοντας την Δ.Δ.Ο, ως πλαίσιο λύσης για το Κυπριακό. Τόσο όμως ο Νικόλας Παπαδόπουλος όσο και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ απέτυχαν να εξασφαλίσουν εντός των κομμάτων τους την απαραίτητη ενότητα.

Αυτό που κυριαρχεί στα κόμματα του κέντρου είναι η διχόνοια, οι εσωκομματικές προστριβές σε ανώτατο επίπεδο στελεχών και μια διάθεση ρεβανσισμού, τόσο από τους νικητές όσο και από τους ηττημένους. Το ρήγμα πλέον σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ είναι κάτι παραπάνω από επίσημο μιας και τα πρόσφατα γεγονότα και στους δυο πολιτικούς χώρους δεν αφήνουν χώρο για άλλες ερμηνείες.

Φαίνεται ότι με βάση την δυναμική που αποκτά το ρεύμα αμφισβήτησης των νέων ηγεσιών στα δυο κόμματα, δύσκολα θα παραμείνουν ως ενιαίοι σχηματισμοί μέχρι τις βουλευτικές του 2016. Αυτό διότι με την πάροδο του χρόνου το Κυπριακό θα αποτελεί το κυρίαρχο θέμα στην επικαιρότητα και οι διαφοροποιήσεις στα κόμματα του κέντρου θα εντείνονται νομοτελειακά.

Συνυπολογίζοντας λοιπόν κανείς όλα τα δεδομένα είναι σχεδόν απίθανο να μην δούμε ένα καινούργιο κεντρώο κόμμα όπου θα καλύψει τον κενό χώρο που δημιούργησαν οι αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.  

Διαβάστε επίσης Μαζικές παραιτήσεις στην Επαρχιακή Επιτροπή ΕΔΕΚ Πάφου

Διαβάστε επίσης Καρογιάν: Θεωρούμε εντελώς ανεύθυνη τη στάση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ

Τάσος Χριστοδούλου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top