ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοπέμπτου: Ευρύ περιθώριο ανάπτυξης του τομέα των ΑΠΕ στην Κύπρο

Θεοπέμπτου: Ευρύ περιθώριο ανάπτυξης του τομέα των ΑΠΕ στην Κύπρο

H Κύπρος έχει ευρύ περιθώριο ανάπτυξης στον τομέα των ΑΠΕ ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 23ης Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EUFORES) που διεξήχθη στις 27 Οκτωβρίου στη Στοκχόλμη, με θέμα την κλιματική και ενεργειακή κρίση και την ταχύτερη μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και στην ενεργειακή απόδοση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής ο κ. Θεοπέμπτου προήδρευσε σε πάνελ με θέμα την ενεργειακή μετάβαση στον τομέα της θέρμανσης και της ψύξης, τους τρόπους μετάβασης στις ΑΠΕ και τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών πηγών ενέργειας.

Όπως αναφέρεται, κατά τα εισαγωγικά του σχόλια ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων ανέφερε ότι η Κύπρος έχει ευρύ περιθώριο ανάπτυξης στον τομέα των ΑΠΕ, και ειδικότερα στην περαιτέρω αξιοποίηση της ηλιοφάνειας στο νησί, σημειώνοντας παράλληλα την αξιοποίηση της ηλιοφάνειας στην Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια μέσω των ηλιοθερμικών συστημάτων που τοποθετούνται στις οροφές των κτιρίων, ως εναλλακτικής πράσινης μεθόδου θέρμανσης νερού, μίας πρακτικής η οποία άρχισε να χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, κατά τη συζήτηση για την αξιοποίηση των αποβλήτων ως άλλη μορφή ΑΠΕ, ο κ. Θεοπέμπτου σημείωσε τη σημασία του εναλλακτικού τρόπου παραγωγής ενέργειας από οργανικά απόβλητα, όπως υπολείμματα τροφίμων, καθότι παρέχει μέγιστη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας έναντι άλλων ΑΠΕ, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top