Oμόφωνα η Βουλή ενέκρινε το Ν/Σ και τους κανονισμούς για τους εγκλωβισμένους αγοραστές

Oμόφωνα η Βουλή ενέκρινε το Ν/Σ και τους κανονισμούς για τους εγκλωβισμένους αγοραστές

Με τροπολογίες η Ολομέλεια της βουλής ενέκρινε το νομοσχέδιο και τους κανονισμούς για την παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας σε περίπου 80 χιλ. εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων από αφερέγγυους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

Η ψήφιση του νομοσχέδιου και των κανονισμών που είναι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης €0,5 δις από τους δανειστές, ήταν ομόφωνη. 

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε τροπολογία του ΔΗΣΥ με την οποία δεν θα εκδίδονται τίτλοι ιδιοκτησίας όταν εκκρεμούν οφειλές του αγοραστή από τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν σχέση με το φόρο ακινήτων, το τέλος ακίνητης ιδιοκτησίας, τα τέλη δημοτικών και κοινοτικών αρχών καθώς και αποχετευτικά τέλη. 

Επίσης εγκρίθηκε τροπολογία του ΔΗΚΟ με την οποία δίνεται η δυνατότητα καταβολής των μεταβιβαστικών τελών από τον αγοραστή σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις. 

Ενωρίτερα απορρίφθηκε τροπολογία του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων με την οποία απαγορεύει μέχρι το 2017, την εκποίηση ακινήτων των οποίων ο αγοραστής κατέβαλε τουλάχιστον το 80% του τιμήματος πώλησης και αδυνατεί να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό. 

Πηγή: stockwatch

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.