ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ- Απεργιακά μέτρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ- Απεργιακά μέτρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Απεργιακά μέτρα, όπου κριθεί σκόπιμο, θα λάβει η ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ αφού κατά τη σημερινή συνδιάσκεψη η αρμοδιότητα για λήψη αυτής της απόφασης δόθηκε στη Γραμματεία της συντεχνίας, όπως δήλωσε ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα εντατικοποιήσουν τις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις ενημέρωσης του κοινού για τα τεκταινόμενα στην Αρχή.

Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη συνδιάσκεψη, ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα συνέλθει η αρμόδια επιτροπή εκδηλώσεων της συντεχνίας για να καθορίσει το πρόγραμμα των δράσεών της, σημειώνοντας πως κατά τη συνδιάσκεψη ακούστηκαν ιδέες για κινητοποιήσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν και αυτές θα συζητηθούν κατά την αυριανή συνεδρία. Στόχος τους, είπε, να ενημερώσουν όσον περισσότερο κόσμο μπορούν για τις θέσεις τους και τα αρνητικά των ιδιωτικοποιήσεων, με βάση και την εμπειρία άλλων χωρών.

Ο κ. Τρυφωνίδης πρόσθεσε ότι θα μελετήσουν το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, που προνοεί τη δημιουργία νέας μετοχικής εταιρείας της ΑΤΗΚ και ενδεχόμενα επηρεάζει συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά και άλλα δικαιώματα, αλλά και το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων που για παράδειγμα μπορεί να αφορούν την αντισυνταγματικότητα ή μη της μεταφοράς υπηρεσιών, όπως εξήγησε.

Θα επιδιώξουν, συνέχισε, συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για στήριξη των θέσεών τους και αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ ενώ παράλληλα αναμένουν να συνεχιστεί ο διάλογος και οι συναντήσεις στη Μεικτή Συμβουλευτική Επιτροπή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top