ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Αννίτας σε ηγέτες ΕΛΚ – Ζητά επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος για τη Συρία από την ΕΕ

Επιστολή Αννίτας σε ηγέτες ΕΛΚ – Ζητά επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος για τη Συρία από την ΕΕ

Επιστολή προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ζητώντας τη συνδρομή τους για επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος για τη Συρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απέστειλε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ονούφριος Κουλλάς, αναφέρει ότι «η κρίση στη Μέση Ανατολή και η κλιμάκωση της έντασης, μεταξύ άλλων, προκαλεί έντονες ανησυχίες για πιθανή αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας».

Όπως τονίζει, «η Κύπρος είναι το εγγύτερο κράτος μέλος της ΕΕ στην περιοχή και ως χώρα πρώτης υποδοχής θα δεχτεί το μεγαλύτερο μέρος ενός ενδεχόμενου νέου μεταναστευτικού κύματος».

«Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή οφείλουμε να διεκδικήσουμε από τους ευρωπαίους εταίρους μας την επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος για τη Συρία, η οποία τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν πράγματι σε μια συνεχή εμπόλεμη κατάσταση», προσθέτει.

Προς αυτή την κατεύθυνση, υπογραμμίζει ο κ. Κουλλάς, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, απέστειλε επιστολή προς όλους τους ηγέτες του ΕΛΚ, ζητώντας τη συνδρομή τους.

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει στα ανάλογα διπλωματικά βήματα. Την ίδια στιγμή η Κύπρος μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει τη μέγιστη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε περίπτωση που το πρόβλημα λάβει διαστάσεις», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top