ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονάδα Εντατικής Νεογνών: Εφαρμόζονται πολιτικές πρόληψης λοιμώξεων

Μονάδα Εντατικής Νεογνών: Εφαρμόζονται πολιτικές πρόληψης λοιμώξεων

Με γνώμονα την φροντίδα και την αγάπη προς τα νεογνά που εισέρχονται στην Μονάδα Εντατικής Νεογνών στου Μακάρειου Νοσοκομείου, η η ΚΕΕΘ ενημερώνει πως στην Μονάδα Εντατικής Νεογνών λειτουργεί και εφαρμόζει πολιτικές πρόληψης λοιμώξεων σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες.

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα στο τύπο για την εμφάνιση ανθεκτικού βακτηριδίου στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και το θάνατο του νεογνού 25 εβδομάδων και 800 gr από επιπλοκές εξαιρετικής προωρότητας, σηψαιμία και πολυοργανική ανεπάρκεια και προς αποφυγή παραπληροφόρησης και πρόκλησης άσκοπου πανικού, η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, ΚΕΕΘ, νεογνών, παίδων και ενηλίκων, ως η πλέον αρμόδια επιστημονική εταιρεία , κρίνει σκόπιμη την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το γεγονός που πήρε πρόσφατα δημοσιότητα καθώς :

Οι λοιμώξεις με πολυανθεκτικά μικρόβια (όπως το acinetobacter baumani) αποτελούν γεγονός σε όλες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διεθνώς και δεν αποτελούν Κυπριακή πρωτοτυπία. Οι λοιμώξεις αυτές μπορούν να προκαλέσουν στον βαρέως πάσχοντα και με μειονεκτική άμυνα ασθενή, σηπτική καταπληξία και πολυοργανική ανεπάρκεια και ένιοτε τον θάνατο Ευθύνη κάθε νοσοκομείου και ειδικά κάθε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι να εφαρμόζει πολιτικές πρόληψης λοιμώξεων προς περιορισμό των λοιμώξεων αυτών.

 Με υπευθυνότητα η ΚΕΕΘ ενημερώνει οτι η Μονάδα Εντατικής Νεογνών του Μακαρείου Νοσοκομείου λειτουργεί και εφαρμόζει πολιτικές πρόληψης λοιμώξεων σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες.

 Οφείλει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα βλάπτουν την εικόνα των δημόσιων νοσηλευτηρίων , και αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα στο χώρο της υγείας προκαλώντας άσκοπο πανικό στους πολίτες.

Δράττοντας την ευκαιρία ας επισημανθεί οτι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο οτι η σωστή και με βάση προδιαγραφών λειτουργία των μονάδων εντατικής θεραπείας τόσο σε αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οσο και σε εξοπλισμό , μειώνουν τόσο την νοσηρότητα, μέρες νοσηλείας, κόστος πολυδάπανων θεραπειών όσο και την θνητότητα των νοσηλευομένων ασθενών.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΕΘ Άννα Βαβλίτου πρόεδρος ΚΕΕΘ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top