ΥΓΕΙΑ

Υγιή τα παιδιά στα χωριά: Γιατί η ζωή στη φάρμα προστατεύει τα παιδιά από αλλεργίες

Υγιή τα παιδιά στα χωριά: Γιατί η ζωή στη φάρμα προστατεύει τα παιδιά από αλλεργίες

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αγροκτήματα κινδυνεύουν πολύ λιγότερο να εμφανίσουν άσθμα.

Νέα μελέτη στο κορυφαίο περιοδικό Science δείχνει τώρα να εξηγεί το μηχανισμό του φαινομένου, ή τουλάχιστον να προσθέτει ένα κομμάτι σε αυτό το περίπλοκο βιοχημικό παζλ.


Τις τελευταίες δεκαετίες το άσθμα έχει γίνει πολύ συχνότερο στα παιδιά, ένα φαινόμενο που απασχολεί δεκάδες ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Η διαπίστωση ότι το αγροτικό περιβάλλον μειώνει τον κίνδυνο άσθματος έχει οδηγήσει στη λεγόμενη θεωρία της υγιεινής, σύμφωνα με την οποία η υπερβολική καθαριότητα εμποδίζει τα παιδιά να εκτεθούν σε παράγοντες που εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα ώστε να μην υπεραντιδρά στα αλλεργιογόνα.

Η θεωρία παραμένει αναπόδεικτη, δείχνει όμως να ενισχύεται από τα νέα ευρήματα . Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γάνδης και του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας της Φλάνδρας στο Βέλγιο εξέθεσαν ποντίκια σε σκόνη που είχε συλλεχθεί από φάρμες στη Γερμανία και την Ελβετία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top