ΔΙΕΘΝΗ

Πάρτι γενεθλίων υπό τον ήχο των βομβαρδιστικών στη Γάζα - Συγκινητικό βίντεο

Πάρτι γενεθλίων υπό τον ήχο των βομβαρδιστικών στη Γάζα - Συγκινητικό βίντεο

Στιγμές της παλιάς τους ζωής, ξεχνώντας για μερικά δευτερόλεπτα τη φρίκη του πολέμου, αναζητούν οικογένειες εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών κατά στόχων της Χαμάς.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο όπου μια μητέρα διοργανώνει οικογενειακό πάρτι για τα γενέθλια της κόρης στη Γάζα.

Το βίντεο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Quds News Network και όπως φαίνεται σε αυτό όλη η οικογένεια τραγουδά στην μικρή που έχει τα γενέθλια της.

Στο βάθος ακούγονται ήχοι από αεροπλάνα και βόμβες, με τα παιδιά να στρέφουν τα βλέμματά τους.

Παρόλα αυτά η μητέρα συνεχίζει χαμογελαστή να τραγουδά και να χτυπά παλαμάκια σαν μην συμβαίνει τίποτα.

 

 

Την ίδια στιγμή σοκάρει ο τρομακτικός απολογισμός των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά το διάστημα τριών εβδομάδων στη Γάζα, καθώς ξεπέρασαν τον αριθμό των νεκρών παιδιών σε εμπόλεμες ζώνες από το 2019 και μετά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children τουλάχιστον 3.195 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου και μετά.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση από τις 7 Οκτωβρίου, περισσότερα από 3.257 παιδιά έχουν αναφερθεί ως νεκρά, εκ των οποίων τουλάχιστον 3.195 στη Γάζα, 33 στη Δυτική Όχθη και 29 στο Ισραήλ, όπως αναφέρουν τα υπουργεία Υγείας της Γάζας και του Ισραήλ αντίστοιχα.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top