ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για διεύρυνση αρμοδιοτήτων Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για διεύρυνση αρμοδιοτήτων Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

Στη Ολομέλεια της Βουλής κατατέθηκε την Πέμπτη το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, που αποτελεί μέρος της συνολικής δέσμης μέτρων της Kυβέρνησης για αντιμετώπιση του θέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των εκποιήσεων. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Με το νομοσχέδιο τροποποιείται ο βασικός νόμος του περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως ώστε, για σκοπούς αναδιάρθρωσης, να δύναται να οριστεί διαμεσολαβητής, πρώτον, σε τερματισμένη πιστωτική διευκόλυνση κατά την ημερομηνία εφαρμογής του τροποποιητικού νόμου, δεύτερον, σε πιστωτική διευκόλυνση, η οποία πωλήθηκε σε εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων και τρίτον, σε πιστωτική διευκόλυνση ύψους μέχρι 350 χιλιάδων ευρώ που εξασφαλίζεται από επαγγελματική στέγη.

Προνοεί επίσης μεταρρύθμιση της υφιστάμενης δομής του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα ώστε να αποτελείται από επταμελές Συμβούλιο, που θα απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους Υπουργείων (δύο εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών και έναν εκπρόσωπο από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας), τρεις εκπροσώπους των επιχειρήσεων του χρηματοοικονομικού τομέα, κατόπιν κοινής εισήγησης των συνδέσμων που τους εκπροσωπούν και έναν εκπρόσωπο των καταναλωτών, κατόπιν εισήγησης των συνδέσμων που εκπροσωπούν τους καταναλωτές.

Προνοείται ακόμα ο σαφής διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, καθώς επίσης και ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων του Βοηθού Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top