ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: «Έτοιμη η ΕΔΕΚ να στηρίξει τα "δίκαια αιτήματα" των αστυνομικών»

Σιζόπουλος: «Έτοιμη η ΕΔΕΚ να στηρίξει τα "δίκαια αιτήματα" των αστυνομικών»

Η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών γιατί την ενδιαφέρει η αναβάθμιση του επιχειρησιακού επιπέδου της Αστυνομίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος, ύστερα από συνάντηση στα γραφεία της ΕΔΕΚ με αντιπροσωπεία του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ.

«Μέσα στις σημερινές συνθήκες, ο ρόλος της Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός», καθώς «έχει να διαχειριστεί τεράστια θέματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία», όπως είναι τα θέματα του μεταναστευτικού, της εγκληματικότητας, της ασφάλειας των πολιτών και όλα τα υπόλοιπα.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «για να μπορέσει το αστυνομικό Σώμα να ανταποκριθεί με επάρκεια σε αυτά τα αυξημένα καθήκοντα θα πρέπει να υπάρχουν και ορισμένες προϋποθέσεις που έχουν σχέση με το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, με την ανέλιξη του προσωπικού, με την μισθοδοσία του προσωπικού αλλά κυρίως με την προστασία για την σωστή επιτέλεση της αποστολής την οποία έχουν».

«Δεν μπορούν τα μέλη του αστυνομικού Σώματος να είναι συνεχώς εκτεθειμένα στην προσπάθεια τους να υλοποιήσουν τα καθήκοντα τους», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Σιζόπουλους είπε ότι ανέφερε στον κ. Λοϊζίδη ότι η ΕΔΕΚ είναι και θα είναι διατεθειμένη και έτοιμη να υποστηρίξει «αυτά τα δίκαια αιτήματα γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει», όπως είπε, «είναι η αναβάθμιση του επιχειρησιακού επιπέδου της Αστυνομίας για να μπορέσει να ικανοποιήσει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό – αν όχι στον απόλυτο βαθμό – τις υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνει απέναντι στην κυπριακή κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ Νίκος Λοϊζίδης είπε ότι η ΕΔΕΚ γνώριζε με περισσότερη λεπτομέρεια τα προβλήματα των αστυνομικών «από ό,τι εμείς που είμαστε οι συνδικαλιστές των αστυνομικών» και πρόσθεσε πως αυτό τους «χαροποίησε ιδιαίτερα».

«Είμαστε στην ίδια γραμμή για την επίλυση (αυτών των προβλημάτων) και το πιο σημαντικό είναι ότι η ίδια η ΕΔΕΚ βρίσκει ότι τα Σώματα ασφαλείας αδικούνται σε πάρα πολλούς τομείς», ανέφερε και πρόσθεσε πως «αν τα Σώματα ασφαλείας δεν είναι υγιέστατα, υπάρχει η αντανάκλαση στην Κυπριακή Δημοκρατία και στον Κύπριο πολίτη».

Ο κ. Λοϊζίδης είπε ακόμη ότι η συντεχνία θα είναι σε συνεχή επαφή με την ΕΔΕΚ και «θα ανταλλάξουμε γραπτώς επιχειρήματα για να μπορέσουμε το αποτέλεσμα να είναι θετικό για όλους και προπαντός για την Κυπριακή Δημοκρατία και την πολιτεία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top