LIKE ONLINE

Ο μακάβριος λόγος που έξι εκατομμύρια σκελετοί βρίσκονται κάτω από το έδαφος του Παρισιού

Ο μακάβριος λόγος που έξι εκατομμύρια σκελετοί βρίσκονται κάτω από το έδαφος του Παρισιού

Κάτω από τους πολυσύχναστους δρόμους του Παρισιού, ένας ζοφερός κόσμος απλώνεται στις σκιές: οι Κατακόμβες, ένα υπόγειο που φιλοξενεί τα λείψανα περισσότερων από έξι εκατομμυρίων ψυχών. Αυτή η τεράστια αποθήκη οστών εκτείνεται σε περίπου 2.000 στρέμματα, με ένα μικρό μέρος της να είναι ανοιχτό για δημόσιες ξεναγήσεις, αποκαλύπτοντας ένα ζοφερό κεφάλαιο του παρελθόντος του Παρισιού.

Η προέλευση αυτών των σηράγγων, που βρίσκονται 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της πόλης, χρονολογείται από τα τέλη του 18ου αιώνα, μια εποχή κατά την οποία το Παρίσι πάλευε με την αύξηση του πληθυσμού και τις επακόλουθες κρίσεις δημόσιας υγείας. Οι ασθένειες ήταν ανεξέλεγκτες και τα νεκροταφεία δεν μπορούσαν πλέον να αντιμετωπίσουν την εισροή των νεκρών. Το παλαιότερο από αυτά τα νεκροταφεία, το Les Innocents, έφτασε σε οριακό σημείο, όταν τα πτώματα σε αποσύνθεση διέσπασαν έναν τοίχο σε ένα γειτονικό κελάρι, μια γκροτέσκα απόδειξη του προβλήματος του υπερπληθυσμού.

Αυτό το μακάβριο περιστατικό τον Μάιο του 1780 επιτάχυνε την απόφαση των αρχών να σταματήσουν τις ταφές εντός των ορίων της πόλης και να μεταφέρουν τα λείψανα σε έναν υπόγειο χώρο. Τα εγκαταλελειμμένα λατομεία του Tombe-Issoire, με το εκτεταμένο υπόγειο δίκτυό τους, επιλέχθηκαν να γίνουν ο νέος τόπος ανάπαυσης των νεκρών της πόλης.

Από το 1787 έως το 1814, τα οστά από τα υπερπλήρη νεκροταφεία εκταφιάστηκαν και μεταφέρθηκαν στα λατομεία. Εδώ, τα λείψανα δεν απορρίφθηκαν απλώς- οι εργάτες των λατομείων τα τοποθέτησαν σχολαστικά στους τοίχους και τα σχέδια που σχηματίζουν τώρα τις στοιχειωμένες στοές των Κατακομβών.

Το οστεοφυλάκιο δεν χρησιμεύει μόνο ως ομαδικός τάφος, αλλά και ως η τελευταία κατοικία σημαντικών προσωπικοτήτων της γαλλικής ιστορίας, συμπεριλαμβανομένων λογοτεχνικών ειδώλων όπως ο Charles Perrault, διάσημος για τη συγγραφή κλασικών παραμυθιών όπως η «Κοκκινοσκουφίτσα» και η «Σταχτοπούτα».

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top