ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Al Jazeera: Ενώπιον Κακουργιοδικείου σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι - Στην πλευρά της υπεράσπισης πλέον ο Πιττάτζης

Υπόθεση Al Jazeera: Ενώπιον Κακουργιοδικείου σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι - Στην πλευρά της υπεράσπισης πλέον ο Πιττάτζης

Ενώπιον Κακουργιοδικείου θα παρουσιαστούν σήμερα Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, οι τρεις κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση, που αφορά το ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, και την πολιτογράφηση αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνη και ο εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη, Αντώνης Αντωνίου, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Οι τρεις κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν στις 09:00 το πρωί, όπου θα τους απαγγελθούν οι κατηγορίες και θα κληθούν να απαντήσουν με παραδοχή ή μη σε αυτές.

Ανατροπή στην προηγούμενη δικάσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μια απρόσμενη ανατροπή σημειώθηκε στην προηγούμενη δικάσιμο, αφού εκτός κατηγορητηρίου τέθηκε ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζιης.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας, Βασίλης Μπίσας, επέδωσε το νέο κατηγορητήριο, στο οποίο δεν περιλαμβανόταν το όνομα του δικηγόρου Αντρέα Πιττάτζιη. Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να μην προωθήσει υπόθεση εναντίον του Αντρέα Πιττάτζιη, με την κατηγορούσα Αρχή να επιφυλάσσεται, αν χρειαστεί, να δώσει σε μεταγενέστερο στάδιο τον λόγο, που την οδήγησε στην συγκεκριμένη απόφαση.

Ταυτόχρονα, ο Αντρέας Πιττάτζιης εξέφρασε την πρόθεση να εμφανίζεται ως δικηγόρος του Αντώνη Αντωνίου, αίτημα το οποίο το Δικαστήριο ενέκρινε.

Το κατηγορητήριο δεν έχει απαγγελθεί όπως αναμενόταν, ενώ ηγέρθηκε εκ νέου το ζήτημα των προδικαστικών ενστάσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Η υπεράσπιση ζήτησε χρόνο, ώστε να θέσει τα προδικαστικά ζητήματα, με το δικαστήριο να αποφασίζει όπως αυτά σταλούν γραπτώς εντός 15 ημερών στον Γενικό Εισαγγελέα και στις 14 Νοεμβρίου του 2023 να απαντηθούν ενώπιων δικαστηρίου από την κατηγορούσα Αρχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top