Θανατηφόρο «κοκτέιλ» η ατμόσφαιρα - Πυκνή σκόνη σε συνδυασμό με 41οc βαθμούς – Μείνετε στα σπίτια σας

Θανατηφόρο «κοκτέιλ» η ατμόσφαιρα - Πυκνή σκόνη σε συνδυασμό με 41οc βαθμούς  – Μείνετε στα σπίτια σας

Πυκνή σκόνη έχει πνίξει από τo πρωί της Τρίτης(09/09) ολόκληρη την Κύπρο.

Την Τρίτη (08/09) παρατηρείται η έντονο το φαινόμενο με την σκόνη σε ορισμένες περιοχές να αγγίζει τα 2.000 μικρογραμμάρια.

Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας Σταύρος Βασιλειάδης αν και σήμερα η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με χθες εντούτοις θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολη και επικίνδυνη καθώς η σκόνη από τη Συρία εξακολουθεί να έρχεται.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται, είπε,  στις Νοτιοανατολικές περιοχές από όπου και έρχεται η σκόνη.

Από το πρωί, ανέφερε, στην περιοχή Ζυγίου, αφού στις 6 το πρωί καταγράφηκαν 2 χιλιάδες μικρογραμμάρια σκόνης, ενώ η οριακή τιμή είναι τα 50 μικρογραμμάρια.

Η μέτρηση για τη Λεμεσό κατέγραψε 200 μικρογραμμάρια ενώ σημαντική αύξηση των επιπέδων της σκόνης σημειώθηκε στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, ενώ η μέτρηση στις 6 το πρωί ήταν στα 73 μικρογραμμάρια, μία ώρα αργότερα σημειώθηκε σημαντική αύξηση με τα επίπεδα της σκόνης να ανέρχονται στα 173 μικρογραμμάρια.

Σύμφωνα με τον κύριο Βασιλειάδη, η κατάσταση στη Λευκωσία στις 6 το πρωί ήταν πολύ βελτιωμένη, αφού το επίπεδο της σκόνης ήταν στα 53 μικρογραμμάρια, κοντά στα φυσιολογικά όρια για την ανθρώπινη υγεία.

Όσον αφορά τα επίπεδα υγρασίας ο κ. Βασιλειάδης είπε πως είναι ψηλά άλλα όχι σε ανησυχητικά επίπεδα καθώς κυμαίνονται από 40 -46 %.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την παρουσία της σκόνης είπε είναι ότι εμποδίζει η θερμοκρασία να μειωθεί , ειδικά το βράδυ.

Μείνετε σε κλειστούς χώρους

Σε δηλώσεις του επίσης στο ΡΙΚ ο πνευμονολόγος Παναγιώτης Γιάλλουρος είπε πως η σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Ωστόσο έκανε προτροπή σε όλους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους οι οποίοι έχουν κλιματιστικά με φίλτρα ή συσκευές καθαρισμού της ατμόσφαιρας.

Πολύ επικίνδυνη είπε είναι η άσκηση σε εξωτερικό χώρο.

 

Πηγή: riknews.com 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως η πρόοδος στα ευρωτουρκικά περνά από Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως η πρόοδος στα ευρωτουρκικά περνά από Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε την Πέμπτη πως ενημερώθηκε στις Βρυξέλλες από τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, σε σχέση με τη συνομιλία που αυτός είχε για το Κυπριακό με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός πως ο κ. Μακρόν επεσήμανε ότι η ουσιαστική πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις περνά μέσα από το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE