ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Το δούλεμα ως τέχνη

Το δούλεμα ως τέχνη

“Η αρνητική προβολή της εικόνας της Κύπρου στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, επηρεάζει τις προσπάθειες προσέλκυσης επενδύσεων και η ανάγκη να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις είναι εκ των ων ουκ άνευ. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από όλες τις εγχώριες εμπλεκόμενες και ενδιαφερόμενες αρχές για να καθαρίσει το όνομα της Κύπρου. Συλλογικά θα πρέπει να γίνουν κινήσεις σε δύο επίπεδα για να διαφυλαχθεί το κύρος της Κύπρου. Να ενισχυθεί περαιτέρω, και να γίνει πιο αποτελεσματική η εφαρμογή του εποπτικού πλαισίου και κατά δεύτερο να ενισχυθεί το επίπεδο επικοινωνίας διεθνώς σε σχέση με το νέο μοντέλο ανάπτυξης που βρίσκεται υπό διαμόρφωση με έμφαση των όσων έγιναν και γίνονται σε σχέση με τη βελτίωση του εποπτικού πλαισίου”.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Invest Cyprus Ευγένιος Ευγενίου στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Οργανισμού με αφορμή την έρευνα Cyprus Confidential της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ) η οποία διαπίστωσε ότι η PwC Κύπρου συνεργάστηκε με τουλάχιστον 12 από τους 25 Ρώσους που βρίσκονταν υπό καθεστώς κυρώσεων ήδη από το 2014. Λεπτομέρεια: Ο κ. Ευγενίου υπήρξε CEO της PwC Κύπρου την επίμαχη περίοδο. Και παραδίδει μαθήματα... αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Για το Cyprus Confidential και τις αποκαλύψεις σχετικά με θέματα ρωσικού χρήματος και διαφθοράς τοποθετήθηκε και ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Είπε πως οι “οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να δρομολογήσουν άμεσα συντονισμένες και εις βάθος ενέργειες, όπως απαιτεί η σοβαρότητα του θέματος, αλλά και η κατεπείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί η φήμη της Κύπρου ως αξιόπιστος προορισμός επενδύσεων και παροχής υπηρεσιών. Η αποκατάσταση του ονόματος της Κύπρου δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο παραμένουν σκιές και ατιμωρησία". Όχι ότι οι “σκιές και η ατιμωρησία” παγιώθηκαν επί δεκαετίας Αναστασιάδη που ο ίδιος υποστήριζε τυφλά, σθεναρά και παθιασμένα (πιστεύοντας πως θα οριζόταν διάδοχος του θρόνου - πού να ήξερε). Όχι ότι η (όποια) φήμη της Κύπρου αμαυρώθηκε από τη γνωστή συμμορία και ο ίδιος όχι μόνο έκανε τα στραβά μάτια αλλά σιγοντάριζε κιόλας. Όχι ότι αυτοί που διέσυραν τη χώρα ξεχειλώνοντας ένα ήδη διάτρητο επενδυτικό πρόγραμμα με σκοπό να πλουτίσουν τα συνδεδεμένα γραφεία και επιχειρήσεις, έχουν όνομα, επίθετο, νυν και πρώην ιδιότητες αλλά και πολιτικό χώρο. Όχι ότι είναι οι ίδιο που μας κουνάνε τώρα το δάχτυλο υποσχόμενοι... πάταξη της διαφθοράς.

Το καλύτερο το είπε ο πρόεδρος της (ξεδοντιασμένης πριν καν αρχίσει να λειτουργεί) Αρχής κατά της Διαφθοράς Χάρης Πογιατζής στον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη όταν ο τελευταίος τους έκραξε στη Βουλή για κωλυσιεργία που επέδειξε η Αρχή σχετικά με τη διερεύνηση τριών καταγγελιών του βουλευτή. Ο κ. Πογιατζής είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι δεν ερεύνησαν το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων γιατί το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα τυγχάνει χειρισμού από τη Νομική Υπηρεσία. Ότι πρακτικά η Αρχή κατά της Διαφθοράς έφαγε απαγορευτικό από τον Γενικό Εισαγγελέα στο να ερευνήσει μια υπόθεση που είναι βασικά... ο ακρογωνιαίος λίθος της διαφθοράς!

“Μα τι θα διερευνήσετε τότε;” διερωτήθηκε ο κ. Χριστοφίδης. Θέλει κι ερώτημα; Μα φυσικά τους... διεφθαρμένους γονείς που γράφουν το παιδί τους σε άλλο σχολείο από αυτό που προβλέπεται βάσει της μόνιμης τους κατοικίας όπως ήταν η αμίμητη αντίληψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη περί διαφθοράς. Μη σας πω και αυτεπάγγελτη έρευνα, τάχιστη και με εξασφαλισμένη διαπίστωση ενόχων και την παραδειγματική τιμωρία τους!

Γι’ αυτό σας λέω, το δούλεμα έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Νοσταλγούμε ήδη τις εποχές που τουλάχιστον κρατούσαν κάποια στοιχειώδη προσχήματα...

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top