ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο εδώλιο για ληστεία σε βάρος… της γιαγιάς του - Πότε θα εκδοθεί η απόφαση του Κακουργιοδικείου

Στο εδώλιο για ληστεία σε βάρος… της γιαγιάς του - Πότε θα εκδοθεί η απόφαση του Κακουργιοδικείου

Ολοκληρώθηκε χθες ενώπιον του Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ληστείας σε βάρος 77χρονης γυναίκας μέσα στο σπίτι της, που συνέβη τον Ιούνιο του 2021.

Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση αυτή είναι ότι ένας εκ των τριών νεαρών κατηγορουμένων, από την επαρχία Λάρνακας, που κατηγορούνται ότι λήστεψαν την ηλικιωμένη γυναίκα είναι… εγγονός της, δηλαδή ο παππούς του είναι αδελφός με την παραπονούμενη.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν δύο σοβαρές κατηγορίες, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας και της ληστείας, κι εφόσον κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο, τότε κινδυνεύουν με την επιβολή πολυετών ποινών φυλάκισης. Να σημειωθεί, ότι αρχικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου είχε βρεθεί και τέταρτο πρόσωπο, το οποίο όμως παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Ωστόσο, παρά την αρχική, δεδηλωμένη πρόθεσή του για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των τριών πρώην συγκατηγορουμένων του, τελικά άλλαξε πλεύση και αρνήθηκε να μαρτυρήσει.

Κατά την χθεσινή διαδικασία ολοκληρώθηκαν οι τελικές αγορεύσεις των δύο πλευρών (κατηγορούσας αρχής και υπεράσπισης) και η απόφαση του Κακουργιοδικείου, κατά πόσο οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι ή αθώοι, θα εκδοθεί στις 30 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε και οι τρεις παρέμειναν ελεύθεροι με όρους.

Νύχτα τρόμου

Θυμίζουμε, ότι στις 16 Ιουνίου 2021 η ηλικιωμένη γυναίκα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία πως έζησε νύχτα τρόμου στα χέρια των ληστών, οι οποίοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα διέρρηξαν την κατοικία της, στον συνοικισμό της ΑΗΚ Δεκέλειας, με σκοπό να κλέψουν ότι πολύτιμο είχε.

Όπως ανέφερε στην γραπτή της κατάθεση, ενώ κοιμόταν ξύπνησε από ξαφνικό θόρυβο και τότε αντιλήφθηκε δύο πρόσωπα να σπάζουν το τζάμι εισόδου και να εισέρχονται στο σαλόνι του σπιτιού.

Η ίδια κλείδωσε αμέσως την πόρτα στον διάδρομο της κατοικίας προκειμένου ν’ αποτρέψει τους δράστες, οι οποίοι, όμως, αποδείχθηκαν αδίστακτοι και αποφασισμένοι, αφού παραβίασαν την πόρτα, την ακινητοποίησαν και άρπαξαν τον χρυσό σταυρό με διαμάντια που φορούσε σε καδένα στο λαιμό της. Της έκλεψαν, επίσης, την χρυσή καδένα που φορούσε στο χέρι.

Ο ένας από τους δράστες συνέχισε να την κρατεί ακινητοποιημένη με την βία, την ίδια ώρα που ο δεύτερος έψαχνε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, απ’ όπου έκλεψε διάφορα τιμαλφή. Στη συνέχεια και οι δυο τους τράπηκαν σε φυγή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top