ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «έλεος» της ακρίβειας τα εστιατόρια – Πόσα κοστίζει σε ένα άτομο να φάει έξω

Στο «έλεος» της ακρίβειας τα εστιατόρια – Πόσα κοστίζει σε ένα άτομο να φάει έξω

Την πόρτα και των εστιατορίων έχει «χτυπήσει» η ακρίβεια, με τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να απειλούνται μέχρι και με λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, λόγω των συνεχιζόμενων αυξήσεων τόσο στα αγαθά, όσο και στους λογαριασμούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι αυξήσεις που έχουν καταγραφεί από την αρχή του χρόνου έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τα νοικοκυριά, με τον κόσμο να φαίνεται σκεπτικός στο να βγει έξω και να διασκεδάσει.

Στο «έλεος» της ακρίβειας τα εστιατόρια – Οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, κ. Νεόφυτος Θρασυβούλου, ανέφερε πως, «οι αυξήσεις στις τιμές στα εστιατόρια από την αρχή του χρόνου, υπολογίζεται ότι αγγίζουν το 10% και βλέποντας τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει μείωση στις τιμές στο άμεσο μέλλον».

Πέραν των αυξήσεων που σημειώθηκαν στις τιμές των προϊόντων, πρόσθεσε, «αυξήθηκαν και τα σταθερά έξοδα των επιχειρήσεων. Τα έξοδα που χρειάζεται να κάνει ένα εστιατόριο για να μπορεί να λειτουργήσει, αντιλαμβάνεστε είναι πάρα πολλά. Πέραν από τους βασικούς λογαριασμούς, οι αδειοδοτήσεις έχουν φτάσει στο απροχώρητο, οι τράπεζες υπερχρεώνουν στις συναλλαγές και εμείς ως επιχειρηματίες, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε με αυτά τα δεδομένα», είπε.

Ερωτηθείς εάν λαμβάνουν κάποια στήριξη από την Κυβέρνηση ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ο κ. Θρασυβούλου απάντησε πως, «δεν έχουμε λάβει καμία βοήθεια ή στήριξη. Μπορεί να εξαγγέλλονται κάποια μέτρα από την Κυβέρνηση, όμως είναι για συγκεκριμένους παράγοντες και τα κονδύλια είναι πάντοτε περιορισμένα».

Σκεπτικός ο κόσμος να βγει έξω - Πόσα κοστίζει σε ένα άτομο να φάει σε εστιατόριο

Σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου, λόγω των συνεχιζόμενων αυξήσεων, υπάρχει μια φανερή μείωση στη ζήτηση.

«Παλαιότερα βλέπαμε τον κόσμο να βγαίνει έξω για φαγητό και να διασκεδάζει, τώρα είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος είναι πολύ πιο σκεπτικός και έχει μειώσει τις εξόδους του. Σίγουρα, δεν είναι στο βαθμό που ήταν κάποτε», τόνισε.

Όπως εξήγησε, ενδεικτικά για ένα άτομο που θέλει να βγει έξω για φαγητό, μετά και τις αυξήσεις που καταγράφηκαν, οι τιμές έχουν ως εξής:

- Σε ένα εστιατόριο για σουβλάκια και συνοδευτικά: Από €10 μέχρι €15 το άτομο

- Σε μία ταβέρνα για μεζέδες: Από €17 μέχρι €25 το άτομο

- Σε gourmet εστιατόριο: Οι τιμές ξεκινούν από €50 και πάνω το άτομο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top