ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μαύρισε η ψυχή μας» - Ο κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου στο Themaonline (ΦΩΤΟ)

«Μαύρισε η ψυχή μας» - Ο κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου στο Themaonline (ΦΩΤΟ)

Mάχη με τις φλόγες έδιναν από τις 10 το πρωί σήμερα, 08/09, μέχρι και πριν από λίγο οι κάτοικοι στο χωριό Άγιος Αμβρόσιος, στην επαρχία Λεμεσού, μαζί με τους πυροσβέστες.

 

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Αγίου Αμβροσίου και του χωριού Πάχνα, δήλωσε στη ιστοσελίδα μας, Tothemaonline, ο κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου, Βύρων Παναγιώτου.

Ο κύριος Παναγιώτου, πιστεύει, ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα. 

Οι πύρινες γλώσσες επεκτάθηκαν γρήγορα και έφθασαν μέχρι το χωριό, απειλώντας σπίτια και υποστατικά. Εκ θαύματος δεν κάηκε το παρεκκλήσι της Αγίας Ελισάβετ, αφού η πυρκαγιά περιορίστηκε στο προαύλιο καίγοντας ότι βρισκόταν εκεί.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια», είπε, πολύ στεναχωρημένος ο κύριος Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι «μαύρισε η ψυχή μας».

Κάηκαν δέντρα, γεωργικές καλλιέργειες και αμπέλια, ενώ το έργο κατάσβεσης ήταν δύσκολο, αφού λόγω της σκόνης στην ατμόσφαιρα, δεν χρησιμοποιήθηκαν πτητικά μέσα. Οι κάτοικοι θα ξενυχτήσουν απόψε, με έγνοια τις περιουσίες τους. 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκο Λογγίνο, αρχικά υπήρξαν δυο μέτωπα της φωτιάς, ένα από τα οποία κατασβέστηκε πριν προλάβει να πλησιάσει κατοικίες, ενώ το άλλο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες να ανοιχθούν περάσματα από καδενοφόρα, ώστε να μπορέσουν να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 30 πυροσβεστικά οχήματα, από όλες τις Επαρχίες και από όλες της αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Άμυνα, το Ταμείο Θήρας, την Επαρχιακή Διοίκηση, όπως επίσης και οχήματα κοινοτικών συμβουλίων.

Όσο αφορά το ένα μέτωπο η φωτιά μέχρι και αυτή την ώρα (19:34) μαίνεται ανεξέλικτη. 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top