ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Καθοριστικές οι συναντήσεις σε Αίγυπτο-Ιορδανία για πρότασή μας για Γάζα

ΠτΔ: Καθοριστικές οι συναντήσεις σε Αίγυπτο-Ιορδανία για πρότασή μας για Γάζα

Οι αυριανές συναντήσεις με τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Ιορδανίας είναι καθοριστικές ως προς την προσπάθεια υλοποίησης της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, είπε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και αυτή αναγνωρίζεται.

«Είδατε και χθες, ήμουν στη Λάρνακα στους Αμερικανούς, είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη Γαλλία, τα γειτονικά κράτη. Θεωρώ τις αυριανές συναντήσεις καθοριστικές ως προς την προσπάθεια υλοποίησης (της πρωτοβουλίας της Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου)», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι φαίνεται ότι δυστυχώς αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με τον πόλεμο θα τραβήξει και απήύθυνε κάλεσμα για προστασία του άμαχου πληθυσμού.

«Αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητα, και εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, εάν και εφόσον υπάρξουν εκείνα τα δεδομένα, να μπορούμε να υλοποιήσουμε τον ρόλο που λέμε ότι έχουμε, ένα ρόλο τον οποίο αναδεικνύουμε μέσα και από συγκεκριμένες πράξεις και πρωτοβουλίες», είπε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top