ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν θα επιτρέψουμε στη χώρα μας απόπειρες δολοφονίας κατά ανδρών της Χαμάς από Ισραηλινούς» λένε οι Τούρκοι

«Δεν θα επιτρέψουμε στη χώρα μας απόπειρες δολοφονίας κατά ανδρών της Χαμάς από Ισραηλινούς» λένε οι Τούρκοι

Η Τουρκία απάντησε μέσω των μυστικών υπηρεσιών της στα σενάρια που κυκλοφόρησαν και αναφέρουν ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να κάνει απόπειρες δολοφονίας ανδρών της Χαμάς στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Πηγές των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, που δεν κατονομάστηκαν, φέρονται να δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu ότι «έγιναν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις» προς πάσα κατεύθυνση σχετικά με τις αναφορές στον διεθνή Τύπο ότι το Ισραήλ θα στοχοποιήσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής μας χώρας και θα επιχειρήσει απόπειρες δολοφονίας εναντίον τους.

Οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει «σοβαρές συνέπειες», δήλωσαν μέλη των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Anadolu, οι Τούρκοι αξιωματούχοι «υπενθύμισαν ότι διάφορες μυστικές υπηρεσίες είχαν στο παρελθόν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες στο έδαφος της χώρας» και τόνισαν ότι «ανάλογες επιχειρήσεις δεν θα γίνουν ανεκτές».

Η αμερικανική Wall Street Journal έγραψε ότι το Ισραήλ καταστρώνει σχέδια για να εξοντώσει άνδρες της Χαμάς που ζουν εκτός παλαιστινιακών εδαφών.

Ο Ρόνεν Μπαρ, αρχηγός της Shin Bet, της υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, ανέφερε σε ηχογραφημένη δήλωση του που μεταδόθηκε την Κυριακή (3.12.2023) από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ, ότι το Τελ Αβίβ αποφασισμένο να σκοτώσει ηγέτες της Χαμάς που ζουν σε διάφορα σημεία του κόσμου, «συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Τουρκίας και του Λιβάνου».

«Θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε», προσέθεσε ο Ρόνε Μπαρ.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο έθεσε έναν στόχο για εμάς, να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Αυτό είναι το… Μόναχό μας», ακούγεται να λέει στις ηχογραφήσεις, αναφερόμενος στην πολυετή ισραηλινή επιχείρηση για τη δολοφονία των τρομοκρατών που ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, όπου σκοτώθηκαν 11 Ισραηλινοί.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top