ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία ΓΔ ΕΔΕΚ: Μαθητής με κινητική αναπηρία πήρε ταξί για να πάει σε εκδρομή

Καταγγελία ΓΔ ΕΔΕΚ: Μαθητής με κινητική αναπηρία πήρε ταξί για να πάει σε εκδρομή

Μαθητής με κινητική αναπηρία πήρε ταξί για να μπορέσει να συμμετέχει σε σχολική εκδρομή σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΕΚ, Μορφάκη Σολωμονίδη.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Μορφάκη Σολωμονίδη, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, μαζί με τον συγκεκριμένο μαθητή πήγαν και δύο άλλοι συνομίληκοί του για να του κρατήσουν παρέα.

«Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί κανένα σχολείο όσον αφορά τις εκδρομές στις οποίες θα συμμετέχουν και άτομα με κινητικές αναπηρίες. Είχε βρεθεί το 2017 μία προσωρινή λύση. Τότε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Γονέων είχαν βγει σε προσφορές για τα σχολεια για τα οποία φοιτούν μαθητές με τέτοιες αναπηρίες για να έχουν οι εταιρείες που θα κέρδιζαν την προσφορά να έχουν στον στόλο τους τέτοια λεωφορεία», υπέδειξε ο ΓΔ της ΕΔΕΚ.

«Δεν είναι λύση το ταξί, ούτε για εκδρομή ούτε για εξωσχολικές δραστηριότητες. Υπάρχει ο σχεδιασμός. Υπάρχει ο προγραμματισμός. Θα ζητήσω τις επόμενες μέρες τόσο με τους Οργανωμένους Γονείς όσο και άλλους φορείς για να βρεθεί εκείνη η λύση που θα λύσει το πρόβλημα των παιδιών με αναπηρία το συντομότερο», κατέληξε ο Μορφάκης Σολομωνίδης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top