Βέτο των ΗΠΑ σε ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Βέτο των ΗΠΑ σε ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο σε ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 13 μέλη του Συμβουλίου, κατά οι ΗΠΑ ενώ η Βρετανία απείχε. Η αρνητική ψήφος των ΗΠΑ, ως μόνιμο μέλος, απέτρεψε την υιοθέτηση του ψηφίσματος.

 «Όλες οι συστάσεις μας αγνοήθηκαν», είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος των ΗΠΑ λέγοντας ότι το αποτέλεσμα είναι ένα «ψήφισμα χωρίς ισορροπία που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα».

«Εξακολουθούμε να μην μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί οι συντάκτες του ψηφίσματος αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν γλώσσα που να καταδικάζει την τρομακτική τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, μια επίθεση που σκότωσε πάνω από 1.200 ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, ανθρώπους από μια σειρά εθνικοτήτων που κάηκαν ζωντανοί, που πυροβολήθηκαν και υποβλήθηκαν σε αισχρή σεξουαλική βία.

» Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που για τα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων, οι συντάκτες του ψηφίσματος δεν προσέφεραν τα συλλυπητήριά τους ή την καταδίκη των δολοφονιών τους. Είναι αδιανόητο. Ούτε υπάρχει καταδίκη της σεξουαλικής βίας που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου», επισήμανε.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Στη Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Ειρηνική Επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος και την Εφαρμογή της Λύσης των Δύο Κρατών, η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια της 80ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.