Ερντογάν: «Ο ΟΗΕ έχει μετατραπεί σε συμβούλιο που προστατεύει το Ισραήλ»

Ερντογάν: «Ο ΟΗΕ έχει μετατραπεί σε συμβούλιο που προστατεύει το Ισραήλ»

Πολυμέτωπη επίθεση κατά του ΟΗΕ, της Δύσης, των ΗΠΑ και του Ισραήλ εξαπέλυσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Κωνσταντινούπολη. «Οι επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων έχουν αυξηθεί.

Η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ έχει κυριεύσει τη Δύση σαν δηλητήριο. Νομιμοποίησαν τις αντι-ισλαμικές ενέργειες με το πρόσχημα της ελευθερίας της σκέψης» είπε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση του ΟΗΕ. «Ένας δίκαιος κόσμος είναι εφικτός, αλλά όχι με την Αμερική» τόνισε.

«Το Ισλάμ και η ξενοφοβία στις δυτικές κοινωνίες αποτελούν απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η χρήσγη της έννοιας του τρομοκράτη έχει μετατραπεί σε κάλυψη για τη δολοφονία αθώων. Το αντιμουσουλμανικό και μεταναστευτικό συναίσθημα έχει αυξηθεί σε πολλά μέρη του κόσμου, από τον Καναδά μέχρι τις ΗΠΑ. Οι επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων αυξήθηκαν. Η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ έχει κυριεύσει τη Δύση σαν δηλητηριώδης κισσός. Νομιμοποίησαν τις αντι-ισλαμικές ενέργειες με το πρόσχημα της ελευθερίας της σκέψης» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το μέρος όπου η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνθλίβεται ξεκάθαρα είναι η Γάζα. Περισσότεροι από 18 χιλιάδες αδελφοί μας από τη Γάζα σκοτώθηκαν. Οι δύο στους τρεις Παλαιστίνιους που δολοφονούνται βάναυσα από το Ισραήλ είναι γυναίκες ή παιδιά. Όλοι οι οικισμοί αμάχων βομβαρδίζονται άγρια από το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει καταδικάσει εκατομμύρια ανθρώπους σε πείνα και θάνατο. Στη Γάζα σφαγιάζεται οτιδήποτε σχετίζεται με την ανθρωπότητα» πρόσθεσε και συνέχισε, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξελίξεις με το ψήφισμα του ΟΗΕ για την εκεχειρία στη Γάζα: «Η κατάπαυση του πυρός απορρίφθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει τέτοια δικαιοσύνη; Ένας δίκαιος κόσμος είναι εφικτός, αλλά όχι με την Αμερική. Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ».

«Δεν έχουμε καμία ελπίδα μετο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δεν υπήρξε απόφαση για κατάπαυση του πυρός λόγω του βέτο των ΗΠΑ. Το γεγονός ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τις 5 μεγάλες δυνάμεις φάνηκε για άλλη μια φορά. Είναι απαραίτητο να μεταρρυθμιστεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ μετατράπηκε σε ένα συμβούλιο για να προστατεύει το Ισραήλ. Είμαστε ο αντίπαλος του καταπιεστή, όποιος κι αν είναι αυτός, και ο προστάτης των καταπιεσμένων. Οι "Χασάπηδες της Γάζας" πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας στα διεθνή δικαστήρια» τόνισε ο Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Με κομμένη την ανάσα: Άρχισαν οι αφίξεις στον Λευκό Οίκο για την κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι με Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Με κομμένη την ανάσα: Άρχισαν οι αφίξεις στον Λευκό Οίκο για την κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι με Τραμπ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να συναντήσει τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις 8:15 μ.μ. ώρα Κύπρου στον Λευκό Οίκο, προτού πλαισιωθούν από άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE