ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική στην Κύπρο

Τατάρ: Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική στην Κύπρο

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική στην Κύπρο μετά τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Αθήνα, είπε ο Ερσίν Τατάρ στην συνάντηση με πρώην «δημάρχους» που διοργάνωσε η «προεδρία».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, οι δηλώσεις αυτές του κ. Τατάρ έγιναν χθες και μεταδόθηκαν από τ/κ ιστοσελίδες, ενώ σήμερα η «Αβρούπα» σχολιάζει πως ο Τ/κ ηγέτης μίλησε με τον κ. Ερντογάν μετά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, όπου δεν αναφέρθηκε σε λύση δύο κρατών. Μετά την συνομιλία του με τον Τούρκο Πρόεδρο, σημειώνει η Αβρούπα, ο κ. Τατάρ βγήκε και είπε ότι ‘μπορεί να περιμένει προς το παρόν η αναγνώριση’ (ΣΣ:: η δήλωση έγινε στο οικονομικό φόρουμ την Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή όπου μίλησε ο Τ/κ ηγέτης). «Δηλαδή, δεν επιμένουμε να αναγνωριστεί τώρα η τδβκ, γίνεται και να μην αναγνωριστεί! Είδατε πώς τον χειρίστηκε ο Έρντογαν;»

Να σημειωθεί δε ότι την φράση ότι η αναγνώριση μπορεί να περιμένει χρησιμοποίησε και ο «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου σε συνέντευξή του σε τουρκική ιστοσελίδα.

Στη συνάντηση με τους πρώην «δημάρχους», ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν, μετά την συνάντηση της Αθήνας κι επιβεβαίωσε – όπως είπε - ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική στην Κύπρο. Επανέλαβε ότι με την υποστήριξη της Τουρκίας, λένε στον κόσμο για τη «λύση που βασίζεται στη συνεργασία δύο ισότιμων κυρίαρχων κρατών» και πρόσθεσε ότι «μια λύση υπό ενιαία κυριαρχία εντός της ΕΕ θα οδηγήσει στο τέλος των εγγυήσεων της Τουρκίας και στην απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων».

Μέχρι να βρεθεί λύση στην Κύπρο, μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε πολλά θέματα, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν κάθεται στο τραπέζι για να συνεργαστεί, υποστήριξε. «Για να λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα στην Κύπρο, θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα. Αντί για την Ελλάδα, που  είναι μακρινά και επικίνδυνα, μπορεί να συνδεθεί με το διασυνδεδεμένο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Τουρκίας, που είναι πιο κοντά, ασφαλέστερα και φθηνότερα». Κάναμε αυτή την πρόταση στην ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία θα εξυπηρετήσει την ανθρωπότητα, το περιβάλλον και τη φύση, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιμέτωπος με την Αστυνομία ο 10χρονος που φέρεται να προκάλεσε τις ζημιές στο σχολείο Λιβαδιών - Ποια η διαδικασία

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ξεγέλασε 83χρονο για ανάκτηση γης που απώλεσε πριν χρόνια - Χειροπέδες σε 52χρονο - Το ποσό που του απέσπασε

Πυροβολισμοί Ζακάκι: Σύλληψη 62χρονου - Λήφθηκαν τεκμήρια από την Αστυνομία

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid - Ποιος ο λόγος



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top