ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε αργά την Τετάρτη και τυπικά την έναρξη έρευνας ενόψει της παραπομπής σε δίκη στη Γερουσία και της ενδεχόμενης παύσης από το αξίωμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η υπόθεση αφορά τις αμφιλεγόμενες δοσοληψίες του γιου του προέδρου, του Χάντερ Μπάιντεν, στο εξωτερικό, παρότι οι Δημοκρατικοί χαρακτηρίζουν εντελώς ανυπόστατες τις κατηγορίες στελεχών της αμερικανικής Δεξιάς.

Η έναρξη της έρευνας εγκρίθηκε σε ψηφοφορία της ολομέλειας με 221 ψήφους υπέρ και 212 κατά, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν διαρροές.

Η διαδικασία δεν έχει πρακτικά καμιά πιθανότητα επιτυχούς έκβασης για τους Ρεπουμπλικάνους, αφού η Γερουσία ελέγχεται -έστω και οριακά- από τους Δημοκρατικούς. Δεν σημαίνει, επίσης, ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα βρεθεί οπωσδήποτε αντιμέτωπος με παραπομπή για την καθαίρεσή του (impeachment).

Ωστόσο δεν παύει να είναι σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για τους Δημοκρατικούς ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024, στις οποίες ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Σε δήλωσή του ο Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «ακροβατικά και ψέματα» των Ρεπουμπλικάνων μετά την έγκριση της έναρξης έρευνας σε βάρος του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, όπως σχολίασε, «επιλέγουν να χάσουν τον χρόνο τους μ’ ένα πολιτικό ακροβατικό» που δεν έχει απολύτως «καμία βάση».

«Αντί να δουλέψουν για να κάνουν καλύτερη τη ζωή των Αμερικανών», οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στο «να μου επιτεθούν με ψέματα», τόνισε.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top