ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσπαθούν για επίσπευση των διαδικασιών για καταβολή αποζημιώσεων των γεωργών για το 2014

Προσπαθούν για επίσπευση των διαδικασιών για καταβολή αποζημιώσεων των γεωργών για το 2014

Η Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής θα προσπαθήσει να επισπεύσει τη διαδικασία ώστε οι γεωργοί να πληρωθούν τις αποζημιώσεις τους για τις ζημιές του 2014, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Γιαννάκης Γαβριήλ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο κ. Γαβριήλ είπε πως σήμερα συζητήθηκε επίσης ο Περί Δασών Νόμος. Όπως είπε, η Κυβέρνηση ζητά διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Υπουργικού Συμβουλίου έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα και εντός της ζώνης προστασίας να μπορεί να παραχωρεί άδειες για εκμετάλλευση της κρατικής δασικής γης. Ανέφερε ότι κατά τη συνεδρία έχουν τεθεί πάρα πολλά ερωτήματα για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, και αναμένει απαντήσεις.

Οσον αφορά τους κανονισμούς του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης, ο κ. Γαβριήλ είπε πως σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα ότι για ένα χρόνο καθυστέρηση εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας να καταθέσει τους κανονισμούς, έχουν δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο. “Εμείς θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όσο επιτρέπεται τους κανονισμούς αυτούς για να έχουν τη δυνατότητα οι γεωργοί μας να πληρωθούν στις αποζημιώσεις τους για τις ζημιές του 2014”, είπε.

Ανέφερε στη συνέχεια πως έχει δημιουργηθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αφορά το μέλλον του ΟΓΑ, καθώς όπως φαίνεται το κράτος έχει εισπράξει τα ασφάλιστρα για το 2015, εντούτοις αδυνατεί να καταβάλει το μερίδιο του, το 50%, για να προχωρήσουν οι γεωργοί στην είσπραξη των αποζημιώσεων τους.

“Εχουμε καλέσει το Υπουργείο να πάρει τις πολιτικές του αποφάσεις όσον αφορά το μέλλον του ΟΓΑ, να μας ενημερώσει γραπτώς και εμείς θα προχωρήσουμε στη ψήφιση των κανονισμών μετά το νομοτεχνικό έλεγχο ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα τουλάχιστον για τις ζημιές του 2014, να πληρωθούν οι γεωργοί μας”, είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top