LIKE ONLINE

Αυτή είναι ίσως η πιο επώδυνη εμπειρία στον κόσμο - Είναι χειρότερη από τους πόνους του τοκετού

Αυτή είναι ίσως η πιο επώδυνη εμπειρία στον κόσμο - Είναι χειρότερη από τους πόνους του τοκετού

Στη σφαίρα των επώδυνων εμπειριών, συχνά προκύπτουν συζητήσεις που συγκρίνουν την ένταση των διαφόρων τύπων πόνου.

Μια μακροχρόνια συζήτηση αντιπαραβάλλει τον πόνο του τοκετού με εκείνον της κλωτσιάς στη βουβωνική χώρα. Ωστόσο, οι επαγγελματίες της ιατρικής επισημαίνουν μια κατάσταση που ξεπερνά και τις δύο και αυτές είναι οι πέτρες στα νεφρά.

Ο Troy Madsen, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Γιούτα, έχει παρατηρήσει πολυάριθμους ασθενείς με αφόρητους πόνους. Στο podcast «Who Cares About Men's Health?», μοιράστηκε τις απόψεις του, δηλώνοντας: «Δεν ξέρω αν έχω δει ποτέ κάποιον σε τακτική βάση στα επείγοντα περιστατικά που να πονάει περισσότερο από κάποιον που βρίσκεται εκεί με πέτρα στα νεφρά. Μπορείτε να το καταλάβετε. Μπαίνεις στο δωμάτιο και σπαρταράει... Είναι απίστευτος πόνος».

Οι πέτρες στα νεφρά είναι σκληροί σχηματισμοί στο εσωτερικό των νεφρών, που προκύπτουν από τη συσσώρευση αποβλήτων στο αίμα. Αυτές οι πέτρες πρέπει να αποβληθούν από το σώμα για να αποφευχθούν σοβαρές επιπλοκές όπως οι λοιμώξεις των νεφρών. Ενώ η παρουσία λίθων στο νεφρό μπορεί να μην προκαλεί άμεσο πόνο, η κατάσταση κλιμακώνεται όταν εισέλθουν στον ουρητήρα, τον στενό σωλήνα που οδηγεί από το νεφρό στην ουροδόχο κύστη.

Ο John Smith, ουρολόγος στο πανεπιστήμιο της Γιούτα, εξήγησε στο IFLScience τον μηχανισμό του πόνου που σχετίζεται με τις πέτρες στα νεφρά. «Όταν οι πέτρες κάθονται στο νεφρό, συνήθως δεν προκαλούν πόνο επειδή δεν εμποδίζουν. Όταν όμως αρχίζουν να εμποδίζουν τη ροή των ούρων και εισέρχονται στον ουρητήρα, το σώμα σας προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτά με περισταλτισμό, όπως ακριβώς κάνει όταν μετακινεί την τροφή μέσα από τα έντερά σας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πόνος προκύπτει όταν η πέτρα, ειδικά αν είναι μεγάλη, μπλοκάρει τον ουρητήρα, προκαλώντας στο νεφρό επώδυνους σπασμούς καθώς το σώμα προσπαθεί να αποβάλει την πέτρα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι έντονα επώδυνη, συχνά περιγράφεται ως ένας από τους χειρότερους πόνους που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Η συζήτηση γύρω από τις πέτρες στα νεφρά και τον πόνο που προκαλούν φέρνει στο φως μια κρίσιμη πτυχή της ιατρικής ευαισθητοποίησης. Η κατανόηση της σοβαρότητας ορισμένων ιατρικών καταστάσεων και της δυνατότητάς τους να προκαλέσουν ακραία δυσφορία είναι απαραίτητη.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top