ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπράβο στην τροχαία Λεμεσού - Εγκαινιάζει διαλέξεις στην Ε.Φ

Μπράβο στην τροχαία Λεμεσού - Εγκαινιάζει διαλέξεις στην Ε.Φ

Με στόχο τη μείωση των οδικών τροχαίων συγκρούσεων στην Επαρχία Λεμεσού και την εμπέδωση της σωστής οδικής συνείδησης στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους νέους, το Τμήμα Τροχαίας Λεμεσού εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο ενημερωτικών διαλέξεων, αυτή τη φορά σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρώτος σταθμός της προσπάθειας αυτής, υπό το γενικό τίτλο «Η Οδική Ασφάλεια στην Εθνική Φρουρά», είναι η Μονάδα της Αεροπορίας στο Τρόοδος. Η ενημερωτική διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, μεταξύ των ωρών 10:00π.μ.-12:00μ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται τα ενημερωτικά προγράμματα της τροχαίας Λεμεσού για την οδική ασφάλεια, σε Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές της Επαρχίας, σε κοινότητες και οργανωμένα σύνολα της υπαίθρου, στις βιομηχανίες και στις Κρατικές Υπηρεσίες.

Οι ενημερωτικές διαλέξεις περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από εκπρόσωπο του Τμήματος Οδικής Ασφάλειας Τροχαίας Λεμεσού, εκπροσώπους του Ιδρύματος Οδικής Ασφάλειας «Γιώργος Μαυρίκιος», του Συλλόγου μοτοσικλετιστών Λεμεσού «EGOPHOBIA» και των Εθελοντών Οδικής Ασφάλειας Λεμεσού.      

Σημειώνεται πως στους Εθελοντές Οδικής Ασφάλειας Λεμεσού θα ενταχθεί από τη νέα σχολική χρονιά, με ενεργό συμμετοχή, ένα νέο ταλέντο στο χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου, ο 24χρονος Πανίκος Πολυκάρπου, ο οποίος είναι μέλος της ακαδημίας νέων διακεκριμένων οδηγών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Ο Πολυκάρπου, που αναδείχθηκε νικητής της περιφέρειας Μέσης Ανατολής, εξασφαλίζοντας θέση στους έξι καλύτερους νέους οδηγούς της FIA, είναι Πρεσβευτής Οδικής Ασφάλειας με μεγάλη συμμετοχή σε αγώνες αγωνιστικού αυτοκινήτου στην Κύπρο και στο εξωτερικό (2014 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC). Επίσης, είναι Παγκύπριος Πρωταθλητής 2011 και ο νεαρότερος πρωταθλητής στην ιστορία των αγώνων Ράλι στην Κύπρο σε ηλικία 20 ετών.

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει πως η  Κυπριακή Δημοκρατία όπως και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) υποστηρίζουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τη μείωση του αριθμού των θυμάτων από οδικές τροχαίες συγκρούσεις, σε όλα τα κράτη Μέλη των Ηνωμένων Εθνών κατά 50% μέχρι το 2020, για την δεκαετία δράσης 2011-2020 "Decade of Action for Road Safety 2011-2020".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top