ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μας έρχεται στην Κύπρο ο Διοικητής της Τράπεζας Αναπτύξεως του ΣτΕ

Μας έρχεται στην Κύπρο ο Διοικητής της Τράπεζας Αναπτύξεως του ΣτΕ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 14-15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο Διοικητής της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης Rolf Wenzel.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο κ. Wenzel θα έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τους Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Πολιτισμού και Εξωτερικών και θα παρακαθίσει σε συσκέψεις όπου θα συζητηθεί η μέχρι τώρα συνεργασία της Κύπρου με την Τράπεζα και θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε έργα που χρηματοδοτούνται από την Τράπεζα.

H Tράπεζα Αναπτύξεως (πρώην Ταμείο Κοινωνικής Ανάπτυξης (CEB)) του Συμβουλίου της Ευρώπης ιδρύθηκε το 1956 για να βοηθήσει στη λύση των προβλημάτων των προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη.  Από της ιδρύσεώς της χρηματοδοτεί έργα με κοινωνικό περιεχόμενο στα κράτη-μέλη συμβάλλοντας στην κοινωνική πρόοδο και μειώνοντας τις ανισορροπίες στην Ευρώπη.  H CEB είναι διακυβερνητικός χρηματοδοτικός οργανισμός και ο ρόλος του είναι συμπληρωματικός άλλων τέτοιων Ευρωπαϊκών Οργανισμών. Αν και αποτελεί ξεχωριστή νομική και οικονομική οντότητα είναι στενά συνδεδεμένο με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Κύπρος έγινε μέλος της CEB το 1962, άρχισε όμως να δανείζεται σημαντικά ποσά μετά την τουρκική εισβολή και τα τραγικά συνεπακόλουθα το 1974.  Μέχρι σήμερα η CEB έχει παραχωρήσει στην Κύπρο δάνεια ύψους πέραν του €2 δισεκ. για κοινωνικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top