ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Μεταφορών: Λήφθηκαν αποφάσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων για δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

Υπουργός Μεταφορών: Λήφθηκαν αποφάσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων για δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

Λήφθηκαν αποφάσεις για αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που αναμένεται να προκύψουν στις επόμενες φάσεις κατασκευής του δρόμου Λάρνακας - Δεκέλειας, αναφέρει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, προσθέτοντας ότι οι έξι μήνες που παρατηρήθηκαν στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της Α Φάσης του έργου, οφείλονται κυρίως στις Υπηρεσίες ΣΥΛ, ΑΗΚ και CYTA.

Ο Υπουργός απαντούσε σε ερώτηση του Χρίστου Ορφανίδη, Βουλευτή Λάρνακας του ΔΗΚΟ αναφορικά με τα κυκλοφοριακά και άλλα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω των εργασιών κατασκευής της Γ΄ Φάσης του δρόμου Λάρνακας - Δεκέλειας.

Ο κ. Βαφεάδης αναφέρει στην απάντηση του ότι «ο παραλιακός δρόμος Λάρνακας - Δεκέλειας (Φάση Γ΄) αποτελεί ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανάπτυξη της πόλης της Λάρνακας, όσο και των Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής. Η υλοποίηση του έργου αυτού αναμενόταν από τους κατοίκους της περιοχής εδώ και χρόνια για λόγους βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους καθώς επίσης και για διευκόλυνση της διακίνησης από και προς την τουριστική περιοχή Ορόκλινης – Δεκέλειας».

Αναπόφευκτα, συνεχίζει ο Υπουργός Μεταφορών λόγω των κατασκευαστικών εργασιών, υπάρχει δυσκολία στη διακίνηση των χρηστών του δικτύου, επηρεάζονται εμπορικά υποστατικά, οικίες αλλά και η πρόσβαση σε παραλίες της περιοχής.

Λόγω των προσωρινών παρακάμψεων που απαιτήθηκαν, έχουν επίσης επηρεαστεί δευτερεύοντες δρόμοι εντός Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ για μετριασμό των επιπτώσεων, το Συμβόλαιο προνοεί την εκτέλεση του έργου σε πέντε Φάσεις, με το πρώτο τμήμα του κύριου δρόμου, που αποτελεί μέρος της Α΄ Φάσης, παραδόθηκε στην κυκλοφορία στα μέσα Νοεμβρίου, προσθέτει.

Ο Υπουργός αναφέρει επίσης στην απάντηση του ότι «στο έργο έχουν προκύψει δικαιολογημένες καθυστερήσεις περίπου 5,5 μηνών κυρίως λόγω εργασιών που έχουν σχέση με τις υφιστάμενες Υπηρεσίες εντός των ορίων του έργου και αφορούν το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας (ΣΥΛ), την ΑΗΚ και τη CYTA, και επιπρόσθετα λόγω εργασιών που απαιτήθηκαν για επιπλέον σταθεροποίηση τμημάτων του δρόμου με τοποθέτηση βραχώδους υλικού που δεν προβλεπόταν στο Συμβόλαιο».

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε συνεννόηση με τον Εργολάβο, συνεχίζει η απάντηση του κ. Βαφεάδη «έχει ήδη προβεί σε δράσεις ώστε να περιορίσει την καθυστέρηση που παρατηρείται αλλά και να μετριάσει την ταλαιπωρία που υφίστανται οι χρήστες του δικτύου και οι κάτοικοι της περιοχής. Πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες συναντήσεις του Τμήματος με τον Εργολάβο, για καθορισμό της προόδου και των εργασιών που απαιτούνται καθώς και για συντονισμό με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες».

Παράλληλα «ο Εργολάβος εργάζεται υπερωριακά τις καθημερινές και όλα τα Σάββατα, ενώ εκεί όπου απαιτείται γίνονται εργασίες και τις Κυριακές. Επιπλέον, ο Εργολάβος σε συνεννόηση με την ομάδα επίβλεψης και τον Μηχανικό του Έργου, είναι σε καθημερινή επαφή με τους επηρεαζόμενους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες υποστατικών με στόχο να μειωθεί στο ελάχιστο ο επηρεασμός τους».

Στην απαντητική επιστολή του ο Υπουργός σημειώνει ότι «έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για αντιμετώπιση/επίλυση πολλών προβλημάτων που αναμένεται να προκύψουν στις επόμενες φάσεις κατασκευής του Έργου και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτερες καθυστερήσεις».

Αναφέρεται ακόμα ότι «μετά τις συναντήσεις που είχαμε με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) και Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Λάρνακας τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, και λόγω του διαφαινόμενου κινδύνου να επηρεαστούν αρνητικά οι ξενοδοχειακές μονάδες από τις εργασίες κατασκευής του έργου κατά την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, ζητήθηκε από τους συγκεκριμένους Οργανισμούς, όπως στα τμήματα του έργου όπου εμπίπτουν τουριστικά καταλύματα, να διεξαχθούν οι εργασίες μόνο κατά την χειμερινή περίοδο».

Επίσης «σε συνεννόηση με τον Εργολάβο, εξετάζεται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων η δυνατότητα να μην εκτελούνται εργασίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο είτε με την σύμπτυξη δυο φάσεων σε μία, είτε με την τροποποίηση των ορίων των φάσεων» καταλήγει η απαντητική επιστολή του Υπουργού Μεταφορών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top