ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το σοβαρό ατύχημα της συζύγου του ήταν ίσως το μόνο πράγμα που είχε «λυγίσει» τον Σόιμπλε

Γερμανία: Το σοβαρό ατύχημα της συζύγου του ήταν ίσως το μόνο πράγμα που είχε «λυγίσει» τον Σόιμπλε

Ο Σόιμπλε ήθελε να προσφέρει τόσα πολλά στη σύζυγό του, η οποία επί 54 χρόνια στεκόταν «βράχος» στο πλευρό του, καθώς ο ίδιος μπορούσε να μετακινηθεί μόνο με αναπηρικό αμαξίδιο, ύστερα από τη σε βάρος του απόπειρα δολοφονίας.

Για το λόγο αυτό, όταν η σύζυγός του, Ίνγκεμποργκ χαροπάλευε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ένιωθε ένα τεράστιο ψυχολογικό κενό.

Τελικά η Ίγκεμποργκ σώθηκε ως εκ θαύματος ύστερα από πτώση με το ποδήλατο, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στη γερμανική εφημερίδα «Bild» στις 4 Νοεμβρίου.

Τότε ήταν τα 80ά γενέθλια της συζύγου του και ο πρώην πρόεδρος της Bundestag δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του αφού είχε σωθεί ως εκ θαύματος.

Το αυτοκίνητο που την παρέσυρε το καλοκαίρι, ενώ έκανε ποδήλατο στο Όφενμπουργκ, της είχε προκαλέσει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η ίδια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην κλινική και παρέμεινε σε ΜΕΘ επί τρεις μήνες. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στην περιοχή της λίμνης της Κωνσταντίας - βρίσκεται μεταξύ Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας. Εκεί νοσηλεύτηκε για έναν ακόμη μήνα στην εντατική με τους γιατρούς να κάνουν ότι μπορούν για να την κρατήσουν στη ζωή.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η σύζυγός μου επιτέλους επέστρεψε στο σπίτι. Όχι μόνο για εκείνη, αλλά για μένα και για όλους μας, είναι το μεγαλύτερο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσαμε να της προσφέρουμε γιορτάζοντας μαζί της».

Η αγαπημένη σύζυγος του πρώην ισχυρού άνδρα της Γερμανίας ήταν ανέκαθεν το στήριγμά του. Κι όταν δεν ήταν δίπλα του, ο Σόιμπλε αισθανόταν μισός...

«Όλα αυτά τα χρόνια η σύζυγός μου βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό μου. Τώρα θέλω να είμαι εγώ δίπλα της για να την προσέχω», είχε δηλώσει ο ίδιος στις 4 Νοεμβρίου.

Επτά εβδομάδες αφότου ο Σόιμπλε έσταζε μέλι για την σύζυγο και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους, πέρασε στην αιωνιότητα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top