ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Σε 2 μέρες η απάντηση σε ΟΑΥ για νέες θέσεις

ΥΠΟΙΚ: Σε 2 μέρες η απάντηση σε ΟΑΥ για νέες θέσεις

Το θέμα των 56 νέων θέσεων, που ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας είχε περιλάβει στον προϋπολογισμό για το 2024, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του ΟΑΥ, με το αρμόδιο Υπουργείο να επιφυλάσσεται να απαντήσει το αργότερο σε δύο μέρες αν θα εγκρίνει ή όχι τις συγκεκριμένες θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε τεχνοκρατικό επίπεδο, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, οποίος έδωσε εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι στηρίζει και θα στηρίξει το Γενικό Σύστημα Υγείας και ότι πρώτιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου του είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας και της λειτουργίας ενός σύγχρονου συστήματος υγείας, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύσκεψη διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στον ΟΑΥ να εξηγήσει λεπτομερώς τις θέσεις του γύρω από το αίτημα έγκρισης των 56 θέσεων, που ζητά στον προϋπολογισμό.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε επιπλέον στοιχεία και διευκρινήσεις από τον Οργανισμό, που θα αποσταλούν το επόμενο διάστημα, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει για την έγκριση των νέων θέσεων σε μία με δύο μέρες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή τεχνοκρατών του Υπουργείου και εκπροσώπων του ΟΑΥ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν ο προϋπολογισμός του ΓεΣΥ, οι ανάγκες για πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού από τον Οργανισμό, καθώς και άλλα ζητήματα που εκκρεμούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top