ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Σε 2 μέρες η απάντηση σε ΟΑΥ για νέες θέσεις

ΥΠΟΙΚ: Σε 2 μέρες η απάντηση σε ΟΑΥ για νέες θέσεις

Το θέμα των 56 νέων θέσεων, που ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας είχε περιλάβει στον προϋπολογισμό για το 2024, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του ΟΑΥ, με το αρμόδιο Υπουργείο να επιφυλάσσεται να απαντήσει το αργότερο σε δύο μέρες αν θα εγκρίνει ή όχι τις συγκεκριμένες θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε τεχνοκρατικό επίπεδο, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, οποίος έδωσε εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι στηρίζει και θα στηρίξει το Γενικό Σύστημα Υγείας και ότι πρώτιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου του είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας και της λειτουργίας ενός σύγχρονου συστήματος υγείας, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύσκεψη διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στον ΟΑΥ να εξηγήσει λεπτομερώς τις θέσεις του γύρω από το αίτημα έγκρισης των 56 θέσεων, που ζητά στον προϋπολογισμό.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε επιπλέον στοιχεία και διευκρινήσεις από τον Οργανισμό, που θα αποσταλούν το επόμενο διάστημα, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει για την έγκριση των νέων θέσεων σε μία με δύο μέρες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή τεχνοκρατών του Υπουργείου και εκπροσώπων του ΟΑΥ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν ο προϋπολογισμός του ΓεΣΥ, οι ανάγκες για πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού από τον Οργανισμό, καθώς και άλλα ζητήματα που εκκρεμούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top