Και... εγένετο ανασχηματισμός - Καρατόμησε Πόπη Κανάρη και Άννα Προκοπίου ο ΠτΔ

Και... εγένετο ανασχηματισμός - Καρατόμησε Πόπη Κανάρη και Άννα Προκοπίου ο ΠτΔ

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προέβη το πρωί της Δευτέρας η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να ανακοινώνει ανασχηματισμό, διορίζοντας νέα μέλη στο Κυβερνητικό σχήμα.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών με τις φήμες περί αντικατάστασης συγκεκριμένων Υπουργών αλλά και η βαριά ατμόσφαιρα η οποία δημιουργήθηκε με την παραίτηση του Υφυπουργού Καινοτομίας Φίλιππου Χατζηζαχαρία την περασμένη εβδομάδα, δεν έδιναν άλλα περιθώρια στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο οποίος έπρεπε να δράσει αστραπιαία αυτή τη φορά.

Ποιοι φεύγουν από το Κυβερνητικό σχήμα

Τις τελευταίες ημέρες γράφονταν και ακούγονταν έντονα τα ονόματα Υπουργών με τους οποίους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζονταν δυσαρεστημένος.

Πρώτη στη λίστα ήταν η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη, λόγω της κόντρας που είχε ξεσπάσει με τη Διευθύντρια του αρμόδιου Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη.

Δεύτερη, ήταν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης Άννα Προκοπίου, της οποίας το όνομα ακούγεται εδώ και καιρό, με αφορμή τα επεισόδια στη Χλώρακα και την εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό. Το όνομα του Υπουργού Γεωργίας Πέτρου Ξενοφώντος βρισκόταν στη "μαύρη" λίστα του Νίκου Χριστοδουλίδη, λόγω των σοβαρών παρεμβάσεων στον Ακάμα.

Θυμίζουμε ότι μετά τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε να πάρει το θέμα πάνω του, ανακοινώνοντας παγοποίηση των εργασιών.

Από εκεί και έπειτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε στη θέση του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα, τον Βασίλη Πάλμα, ο οποίος υπηρέτησε ως διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Τάσου Παπαδόπουλου και το 2017 διορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Προέδρω στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θέση που κατείχε μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2022 όπου και παραιτήθηκε για  προσωπικούς λόγους.

Θυμίζουμε πως ο Βασίλης Πάλμας βρισκόταν στο πλευρό του Νίκου Χριστοδουλίδη, προεκλογικά.

Στον νέο ανασχηματισμό έχουν προστεθεί οι θέσεις επιτρόπων Πολίτη και Ορεινών Περιοχών στις οποίες διορίζονται οι Παναγιώτης Παλατές και Χαράλαμπος Χριστοφίνας, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Bουλευτικές εκλογές: Όλοι εναντίον όλων και στο βάθος η υπόθεση «Σάντη»

Bουλευτικές εκλογές: Όλοι εναντίον όλων και στο βάθος η υπόθεση «Σάντη»

Σε μια προεκλογική περίοδο που αναμενόταν να κυριαρχήσει η οικονομία, η καθημερινότητα και το Κυπριακό, η πολιτική σκηνή ανατρέπεται αιφνιδιαστικά. Η υπόθεση «Σάντη» έχει εισβάλει δυναμικά στο δημόσιο διάλογο, αναγκάζοντας κόμματα και υποψήφιους, να επανακαθορίσουν στάσεις, να αλλάξουν ατζέντα και σε αρκετές περιπτώσεις, να κινηθούν σπασμωδικά. Το αποτέλεσμα; Ένα σκηνικό «όλοι εναντίον όλων», όπου η ουσία συχνά χάνεται, μέσα σε έναν θόρυβο καταγγελιών, αντεγκλήσεων και πολιτικής αμηχανίας.