ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίλλερ: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον διορισμό απεσταλμένης ΓΓ ΗΕ

Μίλλερ: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον διορισμό απεσταλμένης ΓΓ ΗΕ

Ο διορισμός της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουέγιαρ, ως προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία στην οποία η άμεση και διαρκής δέσμευση είναι ουσιώδης, αναγνωρίζοντας ότι το μέλλον όλων των Κυπρίων θα επηρεαστεί από αυτές τις προσπάθειες, ανέφερε τη Δευτέρα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλλερ, χαιρετίζοντας τον διορισμό αυτό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χαιρετίζουν τον διορισμό από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ της κ. Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουέγιαρ ως προσωπικής απεσταλμένης του στην Κύπρο, ανέφερε ο κ. Μίλλερ. Σημείωσε ότι η κ. Ολγκίν έχει «σημαντική εμπειρογνωμοσύνη στην εξωτερική πολιτική για αυτό τον ρόλο» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «προβλέπουν να συνεργαστούν μαζί της καθώς αναλαμβάνει τις προσπάθειές της να αναζητήσει κοινό έδαφος στην πορεία προς ένα ειρηνικό και ευημερές μέλλον για τον λαό της Κύπρου».

Αυτός ο διορισμός έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία στην οποία η άμεση και διαρκής δέσμευση είναι ουσιώδης, αναγνωρίζοντας ότι το μέλλον όλων των Κυπρίων θα επηρεαστεί από αυτές τις προσπάθειες, είπε. Επανέλαβε, εξάλλου, τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο που έχει τεθεί από το Συμβουλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top