ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλια στα κατεχόμενα για διορισμό απεσταλμένης ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό

Σχόλια στα κατεχόμενα για διορισμό απεσταλμένης ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό

Ο διορισμός της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουέγιαρ ως προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο είναι ένα σημαντικό βήμα στην αναζήτηση μόνιμης λύσης, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο ΓΓ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, KTÖS, Μπουράκ Μαβίς.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο κ. Μαβίς πρόσθεσε πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναζήτηση μόνιμης λύσης στην Κύπρο και τόνισε επίσης ότι οι διαπραγματευτικές διαδικασίες που δεν προχωρούν για τη λύση του Κυπριακού επηρεάζουν αρνητικά την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε κάθε τομέα.

Στο μεταξύ, με τίτλο:«Ποιος ο αληθινός στόχος του διορισμού της ειδικής απεσταλμένης», ο δημοσιογράφος Αϊτούγ Τουρκάν γράφει σήμερα για τον διορισμό της Κουέγιαρ πως η ε/κ πλευρά και οι υποστηρικτές της, κυρίως η Ελλάδα, οι χώρες της ΕΕ, τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πολλά δυτικά κράτη άσκησαν σοβαρές πιέσεις και εξασφάλισαν τον διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουέγιαρ "σε μια περίοδο που δεν υπήρχε πιθανότητα να κουνηθεί φύλλο σε σχέση με το Κυπριακό».

Ο διορισμός αυτός δεν είχε καμία σχέση με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, υποστηρίζει, σημειώνοντας ότι ο μόνος λόγος που έγινε ήταν για να μπλοκαριστεί ο δρόμος προς την προώθηση του ψευδοκράτους με τον πιο εύκολο τρόπο. «Αυτή είναι η μόνη αιτιολόγηση, τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια», αναφέρει.

Υποστηρίζει ότι η ε/κ πλευρά πανικοβλήθηκε βλέποντας την αποδοχή του ψευδοκράτους στα μέλη του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών και την προώθηση του ψευδοκράτους από τον Τούρκο Πρόεδρο. «Το επιχείρημα που θα προβάλλεται με αυτή την απόφαση είναι πολύ απλό, θα το διαβάσετε στον ελληνοκυπριακό Τύπο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά επιτρέψτε μου να το γράψω εκ των προτέρων... ‘Πώς μπορεί η Τουρκία να διεξάγει δραστηριότητες για την προώθηση της 'τδβκ' όταν υπάρχει ένας εκπρόσωπος που προσπαθεί να μαζέψει τις δύο πλευρές γύρω από ένα τραπέζι για μια λύση;’ Στόχος τους είναι να εμποδίσουν τη διαδικασία για την προώθηση», αναφέρει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top